De Lionsveiling tijdens BUTE bij De Bonte Belevenis.
De Lionsveiling tijdens BUTE bij De Bonte Belevenis. Foto: Jeroen van Hattum

Hoge bedragen voor TESO-aandelen op Lionsveiling tijdens BUTE

Vier TESO-aandelen zijn zaterdag tijdens de Lionsveiling verkocht voor bedragen van respectievelijk €6500, €7500,-, €8000,- en €8100,-.

De laatste twee zijn bedragen die ook bij de Lionsveiling niet eerder zijn voorgekomen. Het hoogste bedrag was daar tot nu toe €7100- dat een aantal jaar geleden door de gemeente werd geboden voor aandeel nummer 1 van TESO. Er waren zaterdag tijdens de veiling diverse belangstellenden voor een TESO-aandeel aanwezig, waardoor er volop tegen elkaar werd opgeboden. Het ging om vier TESO-aandelen van 25 gulden. Ze kwamen alle vier in handen van Texelaars. 


Twee van de vier aandelen waren afkomstig van de overkant en twee van Texelaars zelf. De provisiekosten die de Lions rekenen voor de veiling van de aandelen, gaat naar het goede doel. Het was de eerste veiling van Lions Club Texel in drie jaar tijd, nadat in 2019 de laatste Lionsveiling was gehouden. De serviceclub gebruikte de coronatijd van 2020 en 2021 om de veiling in een nieuwe jas te stoppen en dat leidde tot het evenement BUTE dat zaterdag voor de eerste keer bij Landgoed De Bonte Belevenis in Den Hoorn werd gehouden. De veiling is een onderdeel geworden. BUTE bestond uit een gevarieerde markt met Texelse standhouders, diverse kinderactiviteiten, optredens op het podium en er kon een hapje en een drankje worden genuttigd. Voor de kinderactiviteiten werden iets meer dan 200 strippenkaarten voor vijf euro per stuk verkocht. Die opbrengst komt ook beschikbaar voor het goede doel, evenals andere opbrengsten die de Lions ophaalden met het evenement. Texelse kinderen van wie de ouders op de voedselbank zijn aangewezen, hadden de strippenkaart gratis gekregen.


Tijdens BUTE reikten de Lions ook een aantal giften uit aan goede doelen: er ging €500,- naar het verpleeghuis in Den Burg voor de aankleding van de tuin, €500,- naar Texel CultuurEiland en €500,- naar Muziek zonder Grenzen dat vorig weekend twee concerten hield in het Hoornder kerkje om geld op te halen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Er ging een donatie van €2500,- naar het Tesselhuus. 

Het nieuwe evenement kende zaterdag prachtig weer (afgewisseld met een regenbui tijdens de veiling) en telde tegen de 1300 bezoekers. Een van de bezoekers liet weten aanvankelijk voor een uurtje naar het evenement gekomen te zijn, maar vertelde een paar later uur later nog steeds op BUTE aanwezig te zijn.