Jozefschool mogelijk gesloopt,

eerst nog tijdelijke bewoning

De leegstaande gebouwen van de Jozefschool en De Fontein worden de komende anderhalf tot twee jaar ingezet voor tijdelijke huisvesting. 

De eerste reden is om leegstand - met vaak bijkomende vernielingen - te voorkomen en ten tweede om de directe druk op de woningmarkt te verlichten. Het is daarbij niet de bedoeling dat de schoolgebouwen voor Oekraïense vluchtelingen worden gebruikt.


De locaties Jozef- en Fonteinschool worden via twee tenders in de markt gezet. Uitgangspunt is het realiseren van een betaalbaar programma van minimaal 42 woningen. De enige wijziging op het voorstel van het college zit in de locatie Jozefschool. In plaats van seniorenwoningen wordt hier ingezet op levensloopbestendige woningen. De oudbouw van de Jozefschool behouden, heeft de voorkeur het college, maar is nergens geborgd. Wanneer blijkt dat afbreken om wat voor reden toch de voorkeur heeft, is er niets dat dit belemmert. Astrid van de Wetering - die wel meestemde met het complete plan - sprak hierover haar teleurstelling over uit. Zij ziet de sloop van de Jozefschool al zo goed als voldongen feit.

"De markt wordt bij de tender uitgedaagd om op basis van wensen en eisen met een optimaal plan te komen en een grondbieding te doen. De tenderprocedure zelf zal ongeveer een half jaar duren, zodat de partij die de tender wint begin 2023 kan starten met benodigde stappen om tot herontwikkeling te komen."

Een technische opmerking uit het voorstel die laat zien dat de nieuwbouw voorlopig nog niet van start zal gaan.