Tom Cruise is weer te zien als Capt. Pete
Tom Cruise is weer te zien als Capt. Pete "Maverick" Mitchell in dit vervolg op Top Gun uit 1986. Foto: Filmdepot

Top Gun: Maverick hoofdfilm in bioscoop

In Cinema Texel gaat deze week 'Top Gun: Maverick' in première. De films 'Downton Abbey 2', 'Costa' en 'Doctor Strange' zijn geprolongeerd. Voor de jeugd draaien 'Bad Guys', 'De Piraten van Hiernaast' en 'Sonic 2'. 

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete "Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley "Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick "Goose” Bradshaw. Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat. 

In de Filmclub Senioren films draaien twee films. Met Madres Paralelas komt de Spaanse meester Pedro Almodóvar opnieuw met een fascinerende blik op moeders en moederschap. De andere filmhuisfilm is L'Evenement. 

Voor het volledige schema: zie rechts.