Rosanne van der Slikke en Mr Handsome
Rosanne van der Slikke en Mr Handsome Foto: Marit Koorn

Rosanne van der Slikke gepromoveerd naar Z-klasse dressuur

Rosanne van der Slikke is zondag gepromoveerd naar de Z-dressuur. Zij deed dit tijdens een dressuurwedstrijd bij manege Akenburg nabij Den Burg. Met Mr. Handsome reed zij twee razend nette proeven en pakte in de klasse M2 maar liefst vier winstpunten en twee eerste prijzen. Hiermee behaalde zij de laatste punten om te mogen promoveren naar de Z-klasse.

Mariska Witte reed met de jonge merrie Namasté twee nette proeven in de klasse L1 en behaalde eveneens vier winstpunten en twee eerste prijzen. Zij promoveerde daarmee naar de klasse L2. Stephanie van der Hoorn werd in deze klasse tweemaal tweede met My Dreamboy TC en behaalde twee winstpunten. Ramona Huijsman behaalde een winstpunt. 


Priscilla Noorlander reed met Insider twee nette proeven in de klasse ZZ-licht en behaalde vier dikke winstpunten met 68.29 procent en 68.57 procent. Noorlander werd tweemaal eerste. 

Hannita de Wit pakte met Ichada RB een tweede prijs en drie winstpunten in de klasse Z2 en promoveerde hiermee naar de hogere ZZ-licht klasse. Beau Kroonder pakte de andere tweede prijs mee naar huis en behaalde ook vier dikke winstpunten in de klasse ZZ-licht. Ook Boukje Heidstra behaalde met Pytron’s Patricolare twee dikke winstpunten in de klasse Z2 en Marloes van der Vis wist een winstpunt bij te schrijven met Habibi BH en werd daarmee tweemaal eerste in de klasse Z1. 


In de klasse M1 behaalde Mandy Bosma met Le Petit Toto twee mooie winstpunten en werd daarmee eenmaal eerste. De andere eerste prijs was voor Nancy Wetsteen met Dureina en behaalde een mooie winstpunt in deze klasse. Een winstpunt was er ook voor Sabine van der Wal. In de klasse B/L1-pony’s waren de eerste prijzen weggelegd voor Chanel Zoetelief met Promiss en nam maar liefst vier winstpunten mee naar huis.


Nynke Moormann behaalde met Levitus H eveneens vier dikke winstpunten in de klasse L1 en eindigde tweemaal achter Zoetelief. Winstpunten waren er voor Sarah Jansen, Cato Kaan en Britt Stiggelbout. Sophie Schiphorst debuteerde in de wedstrijdsport in de klasse BB en behaalde twee eerste prijzen met punten die goed waren geweest voor maar liefst vier winstpunten.