Volleybalteams in opvallend sportkostuum.
Volleybalteams in opvallend sportkostuum. Foto: Job Schepers

"Mooie weer prachtig cadeau"

"Het mooiste cadeautje was dat we twee dagen prachtig weer hebben gehad tussen koude en regenachtige dagen in. Misschien was het zondag zelfs wel iets te warm voor sommige volleyballende teams."

Met veel plezier kijkt André van der Vliet terug op het Tevoko Buitentoernooi dat dit weekend werd gehouden in De Dennen. 136 teams bonden de strijd met elkaar aan. Zij deden dit - na een verplichte pauze van twee jaar door corona - duidelijk met veel plezier. Sommige teams kwamen in opvallende verschijningen het veld op. Van Hawaïrokjes tot onesies, het is bij deze sportwedstrijd niet eens vreemd.

"De pauze maakte het voor de organisatie wel lastiger. Na twee jaar was iedereen ouder, volleybalde al niet meer of kreeg het team niet meer bij elkaar. Ook het aantal vrijwilligers is afgenomen, dat hield de organisatie wel in een greep", vertelt André. De zeventigjarige Texelaar is al 42 jaar betrokken bij het toernooi, maar daar komt geen 43-ste keer bij. "Ik heb afscheid genomen. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Maar samen met Angelina ben ik steeds vaker op reis en wil niet langer ergens thuis voor moeten blijven."

Afbeelding