Oosterend naar laatste plaats

Oosterend heeft zondag op eigen veld met 1-7 verloren van VZV uit 't Zand, waardoor het nu op de laatste plaats staat in de vierde klasse.

Voor VZV was het een emotionele wedstrijd die begon met een minuut stilte voor een overleden maat van de spelers van VZV. De gasten speelden daarna vol vuur, zodat ze een overwinning konden opdragen aan hun overleden maat. Oosterend had een redelijke ploeg staan, maar werd toch al snel onder druk gezet door het vol vuur spelende VZV dat makkelijker voetbalde dan de thuisploeg. Oosterend was echter ook fel en probeerde de bal rond te laten gaan, maar doordat VZV er bovenop zat werd de thuisploeg onder druk gezet.

De ploegen gingen met een een 0-4 voorsprong voor VZV de rust in waarbij een aantal wisselingen werd uitgevoerd bij Oosterend. Dat pakte goed uit; de ingevallen Jeroen Abma kon al snel de 1-4 aantekenen. Oosterend bleef goed druk zetten in de hoop aansluiting te vinden bij VZV. Dat resulteerde in veel kansen, maar de bal wilde er niet in. De keeper van VZV wist tijdens de hachelijke momenten voor zijn doel de bal telkens eruit te houden.

Met nog twintig minuten te gaan counterde VZV en werd de spits in stelling gebracht om het vijfde doelpunt te maken.  Na deze treffer vloeide het geloof bij de spelers van Oosterend weg. Hierdoor werd de eindstand naar 1-7 getild. Volgens Oosterend was het een wat geflatteerde maar wel terechte overwinning voor de heren van VZV. Oosterend is door het verlies gezakt naar de laatste plaats van de vierde klasse. Oosterend en VZV hebben nu beiden 13 punten uit twintig wedstrijden, maar het doelsaldo van VZV is beter. Er wachten beide ploegen nog twee wedstrijden in de vierde klasse. De onderste degradeert rechtstreeks naar de vijfde klasse, de eennalaatste speelt nacompetitie.