Vlnr Jeroen Mantel, Dwight Penha, Johnny Rep en Jan Klok met de giften van de toertocht.
Vlnr Jeroen Mantel, Dwight Penha, Johnny Rep en Jan Klok met de giften van de toertocht. Foto: Jeroen van Hattum

Johnny Rep Ronde levert gift op

De Johnny Rep Ronde van Texel heeft zaterdag een paar duizend euro opgeleverd voor de voedselbank in Den Burg en het Tesselhuus in De Koog.

De deelnemers aan de recreatieve toertocht, die voor de achtste keer werd gehouden, haalden €2000,- op voor de Texelse voedselbank en er was een gift van €10.000,- voor het Tesselhuus. 


Dat laatste bedrag is een combinatie van de opbrengst van de Johnny Rep Ronde en de opbrengsten van de Rotary Bike Challenge van Rotary Ter Aar en omstreken in Zuid-Holland. Dat was eveneens een fietstocht ten bate van goede doelen.

Voorzitter Jan Klok van het Tesselhuus nam de gift namens het vakantiehuis voor mensen met ernstige spierziekten in ontvangst, Dwight Penha was er namens de voedselbank. De giften werden uitgereikt door oud-voetballer Johnny Rep naar wie de toertocht is vernoemd en Jeroen Mantel van de organiserende Stichting Sterrenfietsen.


Er deden zo’n zeventig mensen aan de toertocht die startte en eindigde bij Van der Valk aan de Pelikaanweg in De Koog. De tocht kende drie verschillende afstanden. De fietsers kwamen onderweg langs het Tesselhuus waar een verversingspost voor de deelnemers was ingericht.