Afbeelding
Foto: Iva Zijlstra

Uit de school geklapt

Leukste dag

Het is donderdagochtend 8 uur en we staan met zijn allen voor basisschool Durperhonk. We gaan namelijk met de hele school op schoolreisje naar de dierentuin in Tuitjenhorn. Hoe leuk is dat? Dit doen we om het thema af te sluiten waar we als hele school aan hebben gewerkt. Je raadt het misschien al, thema ‘De dierentuin’. 


Als alle spullen zijn ingeladen en iedereen een plekje heeft gevonden in de bus, kunnen we eindelijk vertrekken! Vanaf Den Helder is het nog ongeveer een half uur rijden tot we er zijn. Mijn stagebegeleider Puck en ik gaan samen met ons groepje de dierentuin binnen. In een mum van tijd staan de kinderen al bij het eerste hok. Alle dieren worden uitvoerig bekeken en er worden uitdagende vragen gesteld. 


"Juf, kijk! Heeft deze roofvogel een kindje?" Puck en ik kijken elkaar aan en weten beide dat dit geen gewoon klein vogeltje is (dit kuikentje is het voer voor de roofvogel). Om een schrikreactie te voorkomen, stemmen wij knikkend in en zeggen: "Ja maar hij slaapt, dus wel stil zijn" Ondertussen staan de kinderen alweer bij een ander dier te kijken.


We komen ogen en oren tekort, want waar je ook kijkt zijn prachtige dieren te bewonderen. Deze dag is er speciaal een treintje ingezet om de kinderen van Durperhonk door de dierentuin te rijden. Daarna kunnen we genieten van een lekker patatje en een ijsje. 


Na de lunch is er tijd om alle dieren nog een keer te bekijken. Alle dieren worden bekeken alsof de kinderen ze voor de eerste keer zien.  Al lopend langs de slingeraapjes voel ik een handje die mijn hand vastpakt. Er wordt gefluisterd: "Juf, dit is echt de leukste dag allen tijde!"


Iva Zijlstra,

Stagiaire groep 1/2, Durperhonk, De Cocksdorp