Optreden van Amici Cantus in de kerk van De Waal.
Optreden van Amici Cantus in de kerk van De Waal. Foto: Cor Smit

Gloedvolle uitvoering van Amici Cantus

Amici Cantus kende de afgelopen twee jaar bij repetities en concerten de nodige obstakels vanwege corona, maar het koor revancheerde zich afgelopen dinsdag in de goedgevulde kerk van De Waal volledig.

Het leverde een uitstekende prestatie en een gloedvolle uitvoering. De koorleden hadden zich voor dit concert - dat als thema ‘Noord-Zuid’ had - voor de niet geringe taak gesteld om bijzondere werken van componisten uit het hoge Noorden en het warme Zuiden uit te voeren in de landstaal. 


Zo klonk er onder meer. IJslands, Noors, Frans en Spaans in de kerk van De Waal. Het publiek waardeerde de afwisseling in het programma: serieuze, indringende eigentijdse kerkelijke muziek werd afgewisseld met werken uit de Romantiek en vrolijke wereldlijke liefdesliedjes uit vroegere tijden. Het koor liet zich onder leiding van Lida Wels van zijn beste kant zien. Met een aantal nieuwkomers erbij in de vier stemgroepen werd een goede balans en fraaie klankkleur bereikt. Met aandacht en concentratie wisten de leden van Amici Cantus de steeds wisselende sfeer van de stukken op het publiek over te brengen. 


Een waardevolle bijdrage werd geleverd door Karen Haasdijk, die met haar gepassioneerde uitvoering van een bruisend pianowerk van Ravel veel lof oogstte en het koor bij een tweetal Noorse liederen begeleidde. 


Koorlid Marja Hurkmans liet een muisstille kerk genieten van enkele prachtige solostukken van Grieg en André Meerkerk verraste het publiek met een fraaie uitvoering van een aantal Spaanse gitaarjuweeltjes uit de 16e eeuw.