Verkoop huurwoningen Woontij is aan regels gebonden

De verkoop van huurwoningen door Woontij is aan regels gebonden. 


Directeur Jan van Andel: "Wij moeten ons aan die regels houden. Zoals dat we moeten verkopen tegen marktprijs. We zijn verplicht om verantwoord met maatschappelijk geld om te gaan. Iedereen die van ons opdracht krijgt of er bij betrokken is, moet zich aan die regels houden. We hebben één vaste makelaar die de verkoop doet, een andere makelaar die taxeert. Zo houden we het onafhankelijk.”

“Natuurlijk gaan er ook dingen mis. Als dat aangekaart wordt, moet dat worden onderzocht en afgehandeld conform de regels uitgevoerd. We willen alles op een nette manier regelen. Uiteindelijk moet het worden opgelost. Als er iets verkeerd gaat weten mensen mij over het algemeen wel te vinden.”


“Ook op gebied van verborgen gebreken zijn er regels. Daar moet iedereen bij ons op letten. Er kunnen dingen fout gaan. Starters zijn een kwetsbare groep. Maar ook ieder ander die een huis koopt, adviseer ik om er een deskundige bij te halen, zoals de Vereniging Eigen Huis. Je kunt het allemaal niet meer zelf oplossen. Dat geldt ook voor ons. Voorheen kon je makkelijk afspraken maken, tegenwoordig laten we veel contracten toetsen door een jurist. Dat geldt ook voor particulieren. Tegen mensen die hier werken zeg ik: Probeer daar rekening mee te houden. Binnen onze sectie Vastgoed werken veel nieuwe mensen. Het is belangrijk dat ook zij er met een goede manier mee omgaan.”


“We hebben nieuwe mensen aangenomen. Ik heb de overtuiging dat het nu goed gaat. Gelukkig weten veel huurders ons te vinden. Als er eens iets is, dan waardeer ik dat bewoners die stap zetten. Ook de Bewonersvereniging speelt daarin een goeie rol. Zij komen met kritische dingen. Dan pakken we dat op, voor zover dat mogelijk is natuurlijk.”