G-team van Texel'94 kampioen

Het G-team van Texel’94 is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de competitie na een overwinning op De Zouaven in Grootebroek.

Enkele weken geleden zag het er nog naar uit dat het G-team zou ophouden te bestaan, maar na een oproep meldden zich alsnog een paar nieuwe spelers zodat het team volgend seizoen ook aan de G-competitie kan meedoen. Dat is dan met het kampioenschap op zak. Het Texelse G-team speelde zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd tegen het sterke De Zouaven en moest winnen, omdat De Zouaven een beter doelsaldo had. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarin Texel halverwege de eerste helft de leiding nam via Melvin Jansen. In de tweede helft begon De Zouaven steeds meer aan te dringen maar de Texelverdediging met de verrassend goed debuterende Finn Huizinga hield stand. Texel leek alsnog te bezwijken, maar vijf minuten voor het einde scoorde Mike van den Berg de bevrijdende 0-2. De Zouaven gaf nog niet op, waardoor drie minuten later een mislukte voorzet in het Texeldoel verdween. Tot vreugde van Texel floot de scheidsrechter even later af en was het kampioenschap een feit.