Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Wat ik zeggen wou

Afwezigheid

Afgelopen woensdag is met groot enthousiasme de nieuw “Skool” in gebruik genomen. Een moment waar vele leerkrachten, maar voornamelijk ook alle kinderen van de verschillende scholen naar hebben uitgekeken en toegeleefd.


Het heeft een lange aanloop gehad, met ups en downs, maar uiteindelijk is het een kanjer van een project geworden. Buiten het feit dat het uiteraard veel duurder is geworden als aanvankelijk gedacht, al was het maar vanwege het bijzondere besluit dat het eerste plan voor een aansluitend gebouw aan de OSG te elfder ure door de plotselinge meerderheid van de raad naar de prullenmand werd verwezen. Een besluit overigens, dat buiten de enorme extra kosten als ontwerp en bouwrente, nu toch weer deels is aangepast met een corridor.


Enfin, de opening, of beter gezegd gewoon ingebruikname, is zeker bijzonder en historisch. Op initiatief van een van de ouderraden is gezamenlijk met alle scholen een ballonnenboog aangeschaft. Iedere school afzonderlijk en op eigen wijze had voor de kinderen een presentje of aandenken aangeschaft en dan, na twee weken meivakantie plus nog twee extra dagen is het zover.


De verwachte verkeersstromen waren aanwezig. Temeer uiteraard omdat vele kinderen met beide ouders of zelfs de oppas kwamen, iedereen was natuurlijk nerveus hoe daar bij de school te komen en waar onze kinderen af te leveren. En dan…


Ondanks de ludieke wijze waarop de leerkrachten hadden verzonnen de kinderen te begeleiden of herkenbaar te zijn voor zijn of haar groep en de leuke welkomstspeech in school van de directeur van de Jozefschool (de andere scholen zijn me niet bekend) …. NIETS.


Geen aanwezigheid van de Burgemeester of Wethouder of welke vertegenwoordiging van de gemeente of de gemeenteraad dan ook. Geen ontvangst, geen welkomstpraatje, helemaal NIETS.


Wat een gemiste kans voor deze dag en een miljoenenproject! Had op z’n minst een paar verkeersregelaars geregeld om de zaken in goede banen te leiden, iemand die ouders en kinderen had ontvangen, een feestelijkheid geregeld of iets anders leuks. Nee, nu lagen er een paar dozen fruit verspreid op een paar tafels waarvan lang niet iedereen wist wat daar de bedoeling van was.


Teleurgestelde kinderen en ouders die tot op een zeker moment met de ziel onder de arm liepen. Waarbij overigens velen wel enorm blij zijn over het fraaie gebouw en de open uitstraling, daar ligt het niet aan.


Ongetwijfeld zal er van de gemeente uit toch nog een opening komen, toch? Daar is alleen nog (bijna) niemand van op de hoogte. De krant (nog) niet, de verschillende ouderraden niet, voor de rest heb ik geen navraag gedaan, maar het is van officiële kant dus ook niet gecommuniceerd.


Voor deze keus maar weer eens een slechte beurt en een schandelijk gemiste kans!


Martijn Eelman,

Den Burg.