Postweg na zeven maanden weer open


De Postweg gaat komende maandagmiddag 16 mei weer open na zeven maanden afgesloten te zijn geweest.

De reconstructie van het gedeelte tussen de rotonde Nieuwlanderweg en de kruising met de Slufterweg is volgens de gemeente nagenoeg afgerond, waardoor de weg weer open kan. De Postweg is gereconstrueerd, omdat de oude weg versleten was en te smal geworden was voor het drukke en zware verkeer dat er dagelijks overheen rijdt. Ook het fietspad was aan een opknapbeurt toe. In het najaar gaat de reconstructie van het tweede deel van de Postweg (tussen de Slufterweg en De Cocksdorp) van start. Die duurt tot het voorjaar van 2023. Doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via de Hoofdweg. Bedoeling is dat er dan op de kruising van de Postweg, Vuurtorenweg en de Molenlaan een rotonde komt.

De komende vier weken gaat aannemer Boskalis nog aan de slag met de Muyweg (tussen de Postweg en de Hoofdweg) die de afgelopen maanden te lijden heeft gehad als gevolg van verkeer dat werd omgeleid. Boskalis knapt de in slechte staat verkerende bermen op en vervangt de toplaag van het asfalt. Een besluit van de gemeenteraad om graskeien aan te brengen langs de Muyweg, wordt de komende vier weken eveneens uitgevoerd. De gemeenteraad besloot vorig jaar juli aanvankelijk om de graskeien langs de Muyweg vóór de reconstructie van de Postweg aan te brengen, maar volgens toenmalig wethouder Kooiman was het beter om de schade die gereden zou worden achteraf te herstellen.

Vanaf maandag 16 wordt op een aantal wegen onderhoud uitgevoerd aan de belijning. Op de Nieuwlanderweg komt belijning rond de verkeerseilanden, een gedeelte van de Oorsprongweg wordt voorzien van nieuwe kantbelijning en op het fietspad Zanddijk wordt de tijdelijke middenstreep vervangen door slijtvaste belijning. Het werk wordt uitgevoerd door Van Velsen Reflectielijnen in opdracht van de gemeente.