Afbeelding
Foto:

@txl

Koukleum

Stampvoetend komt dochterlief uit school. De jas wordt op de grond gegooid en ze gaat met een boos gezicht in de auto zitten. "Mam, het is veel te warm, je hebt mijn warme jurk aangedaan en mijn winterjas meegegeven. Veel te heet." Oké, loedermoeder is hier. Het arme kind was als enige van de klas in bijna een winteroutfit gekleed. Zo loop ik er ook vaak bij. Ik zie eruit alsof het twee graden onder nul is, maar ik heb het bijna nooit te heet. Ik loop mijn bed uit in de ochtend en dan heb ik het al koud. Ook al weet ik dat de weerberichten gunstig zijn voor die dag; ik kies toch maar wat warms. Een trui, vestje, standaard sokken! En zo kleed ik mijn kinderen dus ook vaak te warm. Als ik dan eens bedenk om ze wat zomers aan te geven, blijft het de hele dag bewolkt. Typisch mij. En dan ben ik lekker in mijn winterse outfit en dan heb ik het nog koud. 


Dunne jurkjes? Vind ik heel leuk, maar ik heb wel mijn winterjas er over heen buiten (in dit weer).. blote benen? Nee, veel te koud. Al heb ik sowieso geen zomerbruine benen, dus dan voel ik me al een wandelend melkpak met blote benen. Valt dus af. Soms laat ik me toch verleiden om iets met een korte broek of een rok te kopen. Als het zonnetje dan schijnt en het is het moment om het aan te doen, en dan twijfel ik en lonkt die warme broek weer. Die wint het ook vaak. Soms niet meteen, maar dan later op de dag.


Zou de kou nou komen door echte kou of door onzekerheid? Verhullen in een warm vest is natuurlijk altijd lekker. En als ik eerlijk ben; ik ben onwijs trots op mijn lichaam dat drie kinderen heeft gecreëerd en gebaard, maar dat is ook te zien aan mijn buik. En dat zal mijn truien en vesten tic ook niet tot bedaren brengen. Oh ja, en dan heb ik nog niet eens verteld over hoe ik bijna elke avond op de bank zit. In mijn roze panterbadjas. Zijn jullie daar ook weer van op de hoogte. Lekker warm.


Emily Westdorp