Krachten gespaard in Roermond gevolgd door succesvolle winst

De opdracht voor de Texelse zaalvoetballers was afgelopen weekend duidelijk: win één van de twee wedstrijd die gespeeld moet worden en het verblijf in de eredivisie wordt verlengd.

Bij de eerste wedstrijd op vrijdagavond tegen Tigers Roermond in Limburg was het snel duidelijk dat die wedstrijd geen succes ging worden. Bij de rust stond Texel nog met 2-0 achter, maar daarna liep de achterstand al vrij snel verder op. Texel besloot de eigen spelers en de krachten te sparen voor de tweede wedstrijd op zondag tegen Groene Ster uit Vlissingen en ging niet meer voluit in de wedstrijd. Het leidde tot een dik verlies van 8-0 tegen Roermond en een wedstrijd die niet lang in de collectieve herinnering van de ploeg blijft hangen.

Zondag op eigen veld in Den Burg hing de vlag er geheel anders bij. Texel kwam ondanks een doelpunt van Patryk Nieboer in de eerste helft aanvankelijk nog met 1-2 achter tegen Groene Ster, maar volgens coach Martijn de Veij had de ploeg tijdens de rust het gevoel dat het goed zou komen. De tweede helft werd met vertrouwen tegemoet getreden en Jesper Arkenbout en Lesley Koning waren allebei twee keer trefzeker, waardoor Texel de benodigde winst in de wacht sleepte, met 5-2 won en de verlenging van het verblijf in de eredivisie zeker stelde. De ploeg speelt komende vrijdag 13 mei nog tegen het al gedegradeerde White Stones uit Egmond aan den Hoef, maar dat is nu een wedstrijd om des keizers baard geworden. Volgens De Veij waren alle inspanningen op afgelopen weekend gericht, zodat het niet allemaal op de laatste wedstrijd hoefde aan te komen.

De coach kijkt met vertrouwen naar het derde seizoen in de eredivisie, onder meer omdat er inmiddels nieuwe spelers uit het tweede bij het eerste van de zaalvoetballers beginnen te komen. Afgelopen seizoen speelden spelers van het tweede al geregeld mee mee in de eredivisie en dat leidde meermalen tot goals voor Texel en het gaf elan aan het spel. De nieuwe eredivisie gaat eind september van start.