Texelse zaalvoetballers blijven

op hoogste niveau voetballen

De Texelse zaalvoetballers spelen na de zomer opnieuw in de eredivisie van het zaalvoetbal in Nederland.

Texel Futsal speelde zich afgelopen zondag veilig door in de TXL sporthal in Den Burg met 5-2 te winnen van Groene Ster uit Vlissingen. Het betekent dat de Texelse zaalvoetballers na de zomer voor de derde keer op rij uitkomen op het hoogste niveau in het landelijke zaalvoetbal. 


De ploeg zakte eind maart nog naar de zevende en eennalaatste plaats in de B-poule van de eredivisie, waardoor degradatie naar de eerste divisie dichtbij aan het komen was. Het tij keerde vervolgens na thuisoverwinningen tegen ZVV uit Den Haag en TPP/Feyenoord uit Rotterdam, waardoor Texel afgelopen weekend (met twee wedstrijden op het programma) aan één overwinning genoeg had om zich te handhaven. Uit in Roermond liet de ploeg het vrijdagavond lopen (8-0 verlies) om zichzelf te sparen voor de thuiswedstrijd van zondag. Met succes: Texel won en staat daardoor nu veilig op de vijfde plaats met nog één wedstrijd te spelen tegen White Stones. Aanvankelijk zou er voor de ploegen op de vijfde en zesde plaats nacompetitie volgen, maar daar heeft de KNVB als gevolg van corona vanaf gezien.


De Texelse zaalvoetballers kwamen in 2020 voor het eerst uit in de eredivisie, nadat er sinds 2011 een lange weg langs diverse klassen en divisies was afgelegd. De ploeg promoveerde in 2015 naar de eerste divisie en stond daarna jaarlijks op de drempel van de eredivisie, totdat het in 2020 tot promotie naar het hoogste niveau kwam. Meer op pagina 9.