Chanel Zoetelief in actie op het TexelWeekend. Foto midden: Nynke Moormann.
Chanel Zoetelief in actie op het TexelWeekend. Foto midden: Nynke Moormann. Foto's: Arno Bakker

Uitmuntende prestaties van Texelse ruiters op Texelweekend

Paardensportvereniging Texel mocht na twee jaar tegenslag weer dressuur- en springevenement het Texelweekend houden, met behulp van veel welwillende Texelse sponsoren. Er was weer veel deelname van de vaste wal die met hun viervoeters naar het eiland kwamen om deel te nemen aan de mooie wedstrijden langs de Akenbuurt. 


Texelse deelnemers streden hard mee en reden zeker niet onverdienstelijk. Uitschieter was Britt Kikkert, die met haar pony’s en paarden zeer hoge punten wist te scoren. Kikkert nam deel aan maar liefst dertien proeven met Allstar Texel, Nur Fur Dich en Dark Knight Texel , waarvan ze maar liefst negen keer eerste werd, 3 keer tweede en 1 keer derde. Kikkert behaalde in totaal 37 winstpunten met haar drie toppers in de klassen L1/L2-pony’s en M1-paarden. Haar moeder Eva van der Linde wist met de hengst Jerenzo Texel een eerste en tweede prijs te pakken in de hogere dressuur, de Inter 1 met een score van bijna 70%.

Dressuur

Priscilla Noorlander gooide ook hoge ogen met haar merrie Jubilee van de Westen in de klasse ZZ-licht. Op vrijdag werd Noorlander tweemaal eerste en op zaterdag nogmaals eerste en tweede met maar liefst zeven winstpunten in totaal, waarmee zij promoveerde naar de hogere ZZ-Zwaar klasse. Mariska Witte debuteerde met haar jonge merrie Namasté in de dressuurring in de klasse L1 en wist maar liefst zes winstpunten bij elkaar te rijden, waarmee ze een tweede en derde prijs wist binnen te slepen. Julia Esselman startte haar merrie Nice Corofina Texel in de klasse B. Esselman behaalde vier mooie winstpunten en een eerste en een derde prijs. 

Rocket

De zusjes Fien en Imme Schraag waren ook lekker bezig. Fien reed met Peggy’s Rocket vijf winstpunten, twee eerste prijzen en een derde prijs bij elkaar en Imme werd eenmaal tweede en een keer vierde met vier winstpunten. Fien reed ook niet onverdienstelijk mee in het springen en behaalde daar een eerste en een tweede prijs. Chanel Zoetelief had met haar pony Promiss ook een succesvol weekend. Zij reed twee mooie dressuurproeven met drie winstpunten en een eerste en tweede prijs en zij behaalde maar liefst twee eerste prijzen en een tweede prijs in het springen met mooie foutloze rondes. Ook Nynke Moormann reed in het springen mooie foutloze rondes met Levitus H. Twee tweede prijzen en een eerste prijs waren het resultaat.
Lianne Wetenkamp had met haar Limonchello ook een weekend met goede resultaten. In de klasse L1-dressuur werd zij eenmaal derde en in het springen werd ze tweemaal eerste in de klasse BB. Floor Huisman, Sabine van der Wal, Nynke Schaap, Iris Pijper, Roos Bloemendaal, Manon Visser en Leonie van Schaik reden ook allemaal fijne rondes met prijzen en winstpunten. Floor Huisman behaalde met Hakuna Matata ook mooie scores in de dressuurring en werd eenmaal derde.


Ook Sabine van der Wal liet zich van haar veelzijdige kant zien en pakte nog een vijfde prijs mee in de klasse M1-dressuur. Silve Schoorl pakte in de M1-dressuur een mooie vierde en een vijfde plaats met de haflinger Lovely lemon. Nancy Wetsteen werd net Dureina eenmaal derde en eenmaal vierde in dezelfde klasse. Ramona Huisman werd met Gold Fever eenmaal knap tweede in de klasse L2-paarden. Rosanne van der Slikke debuteerde in de klasse M2 en reed naar maar liefst zes mooie winstpunten en een tweede plaats toe. In de klasse Z1/Z2 reden Jill Mantje en Hannita de Wit mooie proeven en werden respectievelijk eerste en tweede.

Nynke Moormann