Storm Kuipers (links) en Laus Groot in actie bij de finale World Skills Heroes.
Storm Kuipers (links) en Laus Groot in actie bij de finale World Skills Heroes. Foto: Clussius College

Nederlands kampioen

Storm Kuijpers (19) uit Den Burg en Laus Groot zijn vorige week Nederlands Kampioen World Skills Heroes geworden. Ze wonnen de finales Groen, Grond & Infra in Zeewolde.

Storm en Laus volgen de studie Groen Grond & Infra aan het Clusius College in Schagen, die opleidt tot loonwerker, grondverzet, trekkerchauffeur, werken met grote machines, etc. Om de vakbekwaamheid te testen moesten in Zeewolde allerlei opdrachten gedaan. Zoals het uitzetten van sloten, egaliseren van grond, inzaaien, etc.

De weken voor de finale hebben Laus en Storm regelmatig geoefend en tijdens de lessen bij Loonbedrijf Martin Jimmink sprongen ze er echt uit. Ze hebben geoefend met sloten uitgraven, een rechte hoek uitgraven, grond uitvlakken en opnieuw inzaaien. Deze opdrachten moesten de studenten ook tijdens de finale uitvoeren. Na twee pittige, maar ook gezellige dagen kunnen Laus en Storm terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Met als resultaat een eerste plek op het podium.

De studenten toonden zich bijzonder tevreden met het behaalde resultaat en de mooie ervaring die zij hebben opgedaan. De volgende uitdaging is het Europees kampioenschap. 


Storm werkt momenteel bij het loonbedrijf van Fulps Duinker en is op dit moment gedetacheerd bij de firma Dros. Zijn ambitie is volgens zijn oma Liz Gedekink om in de toekomst met een eigen graafmachine aan de slag te gaan.

Afbeelding
Afbeelding