Afbeelding
Foto: Remko Koelewijn

Uit de school geklapt

De kracht van samen

‘’Samen maken wij er een fijne school van’’. Misschien komt dit motto u bekend voor. Het is namelijk het motto van de school waar ik al bijna 2 jaar met veel plezier werk; de Bruinvis. Het woordje ‘’samen’’ lijkt zomaar een woord, maar wat betekent dit nou écht voor mijn school?

Op scholen wordt vaak gesproken over samenwerken. Wanneer je een willekeurige klas binnenloopt zul je zien dat leerlingen met elkaar overleggen of dat de leerkracht met een groepje leerlingen extra aan het oefenen is. Een best algemeen beeld van een school, al zeg ik het zelf. Om deze reden is dat motto dat ik eerder aandroeg toch voor elke school van toepassing, want ‘’bij elke school werken leerlingen en leerkrachten samen’’.

Na bijna 2 jaar op de Bruinvis durf ik te zeggen dat de term ‘’samen’’ toch echt groter is dan alleen het stellen van een vraag aan een medeleerling of de zin ‘’voor het maken van deze opdrachten mogen jullie met elkaar overleggen’’.
De kracht van ‘’samen’’ op mijn school laat zich zien in de ontzettend fijne sfeer en harmonie in het team, hoe wij ons inzetten om de Oekraïense kinderen op een zo goed mogelijke manier op te vangen, de schoolbrede activiteiten met feestdagen, maar ook knutselmiddagen met alle groepen, een groep 3-4 die komt kijken bij een achtbaan gemaakt door leerlingen uit groep 7-8, bovenbouwleerlingen die de onderbouwleerlingen helpen met lezen, samenwerken met thema’s, maar uiteraard ook samenwerken aan opdrachten binnen de eigen groep.

De kracht van samen wordt versterkt door onze compacte school, hierdoor kent elke leerkracht elke leerling en andersom. Maar het ‘’samen’’ komt ook door welwillende teamleden, leerlingen en niet te vergeten: ouders. We doen dit allemaal met passie en plezier met als doel onze leerlingen met een gevulde rugzak aan kennis op pad te sturen. Dat is de kracht van samen en zo ‘’maken wij er een fijne school van!’’

Remco Koelewijn
Leerkracht groep 7-8, OBS De Bruinvis