DI 3 MEI

19:30 Maarten van Rossem geeft een lezing in de Maartenskerk in Oosterend. Kaartverkoop à 20,- bij Het Open Boek, Den Burg en Slagerij Maas, Oosterend of op 3 mei bij de ingang van de kerk. Van harte welkom en vol=vol. 


WOE 4 MEI 

10:00 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in dorpshuis De Hof in De Koog. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

 

10:30 Inloopspreekuur Texels Welzijn Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Wielewaal in De Waal. 


11:00 In mei en juni exposeren Cobie Bremer, Rodri Wolters en Greet Swabedissen in De Hoeksteen (naast het witte kerkje) in Den Hoorn. Wol en zijde, keramiek, schilderijen. Open op di.wo.do. van 11-4

 

13:30 De Maartenskerk in Oosterend is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30-16.00 uur. In de oudste kerk van Texel is veel historie bewaard gebleven. Sarcofaag, runentekens enz. Welkom!

 

13:30 Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild. 


15:00 Voorlezen XL voor peuters en kleuters Er wordt eerst voorgelezen uit het boek ‘Coco kan het’, daarna gaan we gezellig samen knutselen. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

 

DO 5 MEI

 9:30 Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. 

 

10:00 Elke donderdag kunnen o.a. mensen met een rollator meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij de achteringang (aan de Jonkerstraat) van de Gollards in Den Burg en bij de Windroos (Maartenshuis, Ruijslaan 81).


19:45 In de Evenementenhal op De Krim is een optreden van de Guus Blok Liveband. Kaarten via www.krim.nl


 VR 6 MEI 

11:00 Het jaar van de merel. 2022 is het jaar van de merel. Kunstenaars van de galerie maakten speciaal hiervoor nieuwe werken. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

 

ZA 7 MEI 

10:00 Elke zaterdag kan men meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij Stayokay in Den Burg. De wandelingen zijn er voor iedereen en het is gratis. 


12:30 Bezoek de eendenkooi Spang en neem samen met de boswachter een kijkje achter de schermen van de kooi. Geopend van 12.30 - 16.30 uur. Reserveren is niet nodig. Een bezoek is gratis. Een donatie welkom.


ZO 8 MEI 

14:00 Roparun Estafette. Bij Stayokay is de start van de Roparun Estafetteloop. Van een team van vier personen loopt er één terwijl de andere drie fietsen. Meer info: www.roparuntexel.nl. Opg.: connie@sportstichtingtexel.nl