SV De Koog pakt 1 punt in 2 wedstrijden

Een voetbalweekend met wederom 2 wedstrijden heeft SV De Koog 1 punt opgeleverd. De uitwedstrijd tegen koploper Flevo werd donderdagavond met maar liefst 8-1 verloren. In de zondagse uitwedstrijd tegen hekkensluiter VZV werd het 1-1.

Flevo is ongenaakbaar dit seizoen. Het team heeft dit seizoen nog niet verloren. De Koger-technische staf besloot op voorhand alle spelers met lichte pijntjes te sparen. Een verlies was vanuit tactisch oogpunt, gelet op de belangrijke wedstrijd tegen VZV, ingecalculeerd. Tot minuut 25 wisten de blauwhemden het Flevo nog redelijk lastig te maken. Toen een vrije trap van richting werd veranderd en Flevo de 1-0 aantekende stortte het als een pudding in elkaar. Bij een 6-0 achterstand tekende debutant, onvoorspelbare linksbuiten en Apache-piloot Menno van Egmond voor de eretreffer. Zijn penalty verdween met een ogenschijnlijk gemak in de kruising.

De wedstrijd tegen VZV was een zogenoemde ‘6-punten wedstrijd’. Vooraf stond SV De Koog op de 7de en VZV op de 12de en laatste plaats. De verschillen onderin de 4e klasse A zijn dusdanig klein dat beide ploegen een overwinning nodig hadden. Het spelbeeld in de eerste helft was vrij eentonig. SV De Koog moest het spel maken en VZV speelde op de counter. In de eerste helft wist VZV welgeteld 1x op doel te schieten. Deze vrije trap vloog direct stijf in de rechterbovenhoek. De aanvoerder van VZV tekende in de 35ste minuut hiermee voor de 1-0. 2 minuten later stond het alweer 1-1. Een vloeiende aanval belandde voor de voeten van Alex Daalder. Daalder wipte met veel gevoel de bal over twee VZV-verdedigers heen richting de doorgelopen Nick Stobbelaar. Stobbelaar tikte de bal behendig langs de keeper, werd door de sluitpost getorpedeerd, maar wist evengoed de bal tegen de touwen te schieten.

In de tweede helft zette VZV meer druk naar voren. Het spelbeeld werd slordiger en beide ploegen kregen meer kansen. Zo hadden schoten van Dennis Heijmann, Daalder en Ben Siebinga een beter lot verdiend en kwam SV De Koog goed weg toen keeper Tom Kossen twee keer heldhaftig moest optreden bij gevaarlijke situaties in het eigen zestienmetergebied. Na het laatste fluitsignaal heerste er vooral opluchting over het feit dat er niet was verloren. Het gat met VZV blijft hiermee 7 punten. De ploeg van trainer Bas Steegers speelt aanstaande zondag om 14 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen SV Oosterend. De laatste derby van het seizoen. De Koog staat achtste, Oosterend elfde.