Aan de inzet ligt het niet.
Aan de inzet ligt het niet. Foto: Willem Sangers

Nipt verlies voor S.V. Oosterend

S.V. Oosterend heeft zondag in eigen huis met 1-2 verloren van Geel-Zwart'30 uit 't Zand. Door de nederlaag dreigt degradatie voor de Texelaars. Zij staan nu één na laatste.

Met een goeie selectie werd er een goede en spannende pot op de mat gelegd. Het was fraai voetbalweer en hierdoor stonden er veel supporters langs de lijn. In de eerste helft ging de strijd gelijk op en beide ploegen probeerden verzorgd te voetballen maar men zat er bovenop. Het was een harde maar zeker sportieve wedstrijd. Er kwamen wat kansen voor zowel Oosterend als Geel-Zwart maar de keepers waren scherp deze middag en pakten met knappe reddingen hun doel schoon. Met de brilstand werd er ook gerust. Na de rust hetzelfde beeld, veel strijd en inzet. Tien minuten na rust zette Geel-Zwart een mooie combinatie op, hierdoor kwam de bal voor de voeten van Hristo Ambuul en die schoot beheerst hard 0-1 tegen de touwen achter de kansloze Sander Bremer.

Oosterend liet de kop niet hangen en ging vol voor de gelijkmaker. Er kwamen hiervoor goede kansen maar het lukte steeds net niet. De minuten tikten weg en met nog vijf minuten te gaan werd Oosterend beloond en scoorde Rinus Wesselman met een geweldige goal de 1-1. Het verdiende punt leek in de tas te zitten maar door achterin wat minder goed uit te verdedigen kwam Geel-Zwart gevaarlijk voor het doel en uit de rommelige situatie voor het doel kwam de bal voor de voeten van Mattijs Bleijendaal en die kon simpel de 1-2 binnen schieten. Een hele teleurstelling voor Oosterend omdat het punt zo verdiend zou zijn geweest, echter verliep het anders.

Komende zondag gaat Oosterend op bezoek in De Koog, aftrap 14:00 uur.