Start vande Hogebergloop op de nieuwe atletiekbaan.
Start vande Hogebergloop op de nieuwe atletiekbaan. Foto: Cees Timmer

Zweetbui bij Hogebergloop vanaf gerenoveerde atletiekbaan AVT

Het zou zondag bij tijdens de Hogebergloop vanaf de vernieuwde atletiekbaan fris en bewolkt zijn, volgens weerapp. Niets was minder waar. Geen wind en een zonnetje zorgden zondag 1 mei voor goed loopweer, al zagen sommigen de zweetbui al hangen.


De jeugd, die met de 1000 meter op de gerenoveerde baan, de spits mocht afbeten. Liepen na nog een lusje op de wielerbaan en tot slot een ronde over de atletiekbaan, sprintend op de finish af. Bas Grob uit Vlissingen was het snelst in 3:54 en Sabine Renaud uit Hilversum het snelste meisje in 4:05. Voor ieder van de jeugd was er een medaille, die ze meteen omgehangen kregen.

Om 11:00 uur klonk het startschot voor de 5.6 en 7.5 kilometer. Onder de rook van de nog smeulende Meierblis, werden eerst twee ronden over de nieuwe baan gelopen, voordat de Hoge Berg genomen kon worden. Bij de 5.6 km was Lukas Renaud uit Hilversum het snelst in 20:33. Connie Joling en Monique Leijstra gingen gezamenlijk over de meet in 30:58. Wat de eerste plek opleverde.

De 7.5 km werd gewonnen door Jordy Vinke in 26:58 en bij de vrouwen was Ingrid van Lubek uit Hilversum het snelst in 33:19. Na de prijsuitreiking van de Lange Afstand Competitie Texel kon de nieuwe baan officieel geopend worden door wethouder Remko van de Belt (zie pagina 9).