Vlaming en Geus

klaverjaskampioen


John Vlaming en Eric Jan Geus hebben met ruime voorsprong het clubkampioenschap klaverjassen veroverd. De laatste speelronde werd gewonnen door sterinvallers Rosa Harbers en Chris Schraag. 


De slotavond bij Klaverjasclub Den Burg werd overschaduwd door het plotselinge overlijden van bestuurslid Theo Witte. 

De laatste speelavond stond vooral in het teken van de strijd om de tweede, derde en vierde plaats. Rosa Harbers en Chris Schraag moesten het in deze ronde opnemen tegen zowel de nummer drie (Caspers/Weijdt) als de nummer vier (Zwaneveld/Moree). De dames deden méér dan hun sportieve plicht door beide toppers met ruime cijfers te verslaan. Zij haalden in de twee nog resterende spelletjes 1841 en 2027 punten. In totaal dus goed voor 3868 punten. Zij handhaven zich – namens Marja en Martien Bakelaar – op de zevende plaats in het eindklassement. In die zelfde strijd om de derde plaats speelden ook Bas Tromp en Frans Stark een belangrijke rol. De heren groeien duidelijk naar hun topvorm toe, voor hen was de competitie eigenlijk te kort dit jaar. In het laatste spel moesten zij het opnemen tegen Caspers en Weijdt. Zij slaagden er in tegen deze routiniers de hoogste partij in zestien beurten van dit seizoen te spelen. Zij haalden 2354 punten en dat kostte Weijdt en Caspers uiteindelijk nog de derde plaats. Tromp en Stark schoten er qua klassement niet veel mee op, zij blijven achtste in de eindstand. De derde plaats van de avond was voor Veeger en Stoelinga, met 3709 punten. 

John Vlaming en Eric Jan Geus werden zoals verwacht kampioen met een voorsprong van 2544 punten op Lieuwe van der Veen en Carlo Bos. Tiny Zwaneveld en Piet Moree slaagden er in om - ondanks twee matige partijen - de derde plaats nog te pakken met een achterstand van 3325 punten. Fenny Caspers en Bart Weijdt hadden de laatste avond alles tegen en moesten genoegen nemen met de vierde plaats (op 3.599 punten). Jos Veeger en Theo Stoelinga werden vijfde met een achterstand van 4699 punten.