Afbeelding
Foto:

@txl

Familieauto


Zoals al een aantal keer vermeld bestaat ons gezin nu uit vijf. Vijf! Wat een getal. Een rijk getal. En zo is onze auto sowieso elke zondag (familiedag he) gevuld met vijf mensen. En hoewel het aan de buitenkant een redelijk ruime auto lijkt, is het op de achterbank proppen geblazen. Het ken net, zoals we het maar op z'n Texels zeggen. 

Een zitverhoger, kinderstoel en maxi cosi maken het er niet ruimer op. En aangezien ik mijn hele leven altijd allerlei spullen mee zeul, ligt ook mijn achterbak geregeld vol met zooi. Nu ben ik niet heel groot qua lengte, maar ik houd er ook van om ver naar voren te zitten. Chris vergelijkt het weleens met een schietstoel als hij gaat zitten. Hij wurmt zich dan zo ongeveer tussen de stoel en het stuur en vervolgens een paar meter naar achteren. Het liefst nog de stoel in standje 'lig'. Heeft als gevolg dat door ruimtegebrek de maxi cosi ook aan de achterkant geplet wordt, laten we zeggen, nu helemaal goed vast zit. 

Stel dat het middelste kind alleen uit de auto moet, dan moet er eigenlijk nog een ander kind eruit, anders is er niet uit te stappen. Om over het gordelgevecht nog maar te zwijgen. Ik was altijd wel aardig netjes, zeg maar gerust een beetje te, want de auto werd tot verbazing van een ieder bijna elke week stofgezogen van binnen. Niet te doen meer. 

Niet alleen bij je huishouden moet je concessies doen. Maar het is altijd wel gezellig. Muziekje aan, waar ondertussen 4 gezinsleden bakkeleien over een leuk muziekje, maar het mag de pret niet drukken. En een grotere gezinsauto? Ik heb het eens aangekaart bij de man, maar toen had ik bijna echtscheiding. Ach ja, het ken net.


Emily Westdorp