Voorzitter Willem Oosterhaven overhandigt de oorkonde aan Hans Eelman.
Voorzitter Willem Oosterhaven overhandigt de oorkonde aan Hans Eelman. Foto: Watersportvereniging Texel

Hans Eelman erelid Watersportvereniging

Watersportvereniging Texel (WSV) heeft het erelidmaatschap toegekend aan Hans Eelman uit Oudeschild. 

Bestuur en leden verleenden hem het erelidmaatschap tijdens de algemene ledenvergadering van de Watersportvereniging. Voorzitter Willem Oosterhaven sprak de oud-voorzitter lovende woorden toe. 


Hij memoreerde dat Hans eigenlijk al veel eerder als erelid benoemd had moeten worden, aangezien zijn verdiensten voor de WSV voornamelijk in de jaren '90 liggen. Hij wist de vereniging toen met veel tact in goede banen te leiden, in een tijd dat er nog wel eens meningsverschillen tussen bestuur en leden waren.

Hij regelde ook dat de leden meer betrokken werden bij het beheer en het onderhoud van de haven. Als er problemen waren liet hij een commissie benoemen die de opdracht kreeg om oplossingen aan te dragen.


Ook nu is Eelman nog steeds erg betrokken bij de vereniging en dient hij het bestuur regelmatig met gedegen adviezen. Bestuur en leden van de WSV vonden het nu hoog tijd om hem eindelijk eens in het zonnetje te zetten en om hem daarom te benoemen tot erelid.


Op de foto overhandigt voorzitter Willem Oosterhaven de oorkonde aan Hans Eelman, die daarmee verrast, maar ook zeker verguld was.