Afbeelding
Foto:

Wat ik zeggen wou

Wie beschrijft...


Het is wellicht een jaar geleden dat ik klaagde in deze rubriek over de vreselijke plastic palen langs de waddendijk, en waarschuwde voor het plastic boorsel dat uit de gaten zou komen. 

Wie beschrijft mijn verontwaardiging toen ik een dag of wat geleden langs de dijk onder een van die palen een keurige spaanrol bruin plastic zag liggen! Verder gekeken, ja hoor bij veel gaten ligt er een, de rest wordt zoeken. Die liggen er dus over 1000 jaar nog, steeds kleiner wordend, op de zeebodem tegen die tijd... 

Hier is dus sprake van ongepast gedrag van het hoogheemraadschap, om het vriendelijk te zeggen. Niet zo iets als vergeten om je blauwe parkeerkaart achter de voorruit te leggen, wat totaal onschadelijk is maar wel een boete van rond de 100 euro oplevert!

Beste gemeente ga hier a.u.b. op handhaven! Tien keer een parkeerboete per spaanrol lijkt me een minimaal bedrag, plus op kosten van de vervuiler laten opruimen natuurlijk. Het geld kan mooi in een nieuw potje voor een mooi nieuw gemeentehuis, waar U binnenkort over gaat nadenken. 


Stefan During, 

Oosterend