Paspoort van Piet Beentjes.
Paspoort van Piet Beentjes. Foto: Bron: Piet is gone

Wat ik zeggen wou

Piet Beentjes 35 jaar vermist

Deze week is het 35 jaar geleden dat mijn broer Piet vermist is. Hij is voor het laatst gezien op Texel. Er hoort een verhaal bij. Het is een raar verhaal, Kafkaiaans.

In 2017 is een documentaire over gemaakt door Jaap van Hoewijk. De titel is Piet is weg. Ik heb veel reacties gehad op deze documentaire. Lieve, warme, mooie, hartelijke reacties. Suggesties ook. Dingen die mensen opvielen. Scenario's over wat er gebeurd zou kunnen zijn. Zelfs een enkele anonieme tips. De politie heeft na al die jaren onderzoek gedaan. Maar wat ik zo graag wil weten weet ik nog steeds niet.

Wat is er met mijn broer gebeurd?

Piet zou nu 63 zijn. Dat hij dood is dat weet ik zeker. Maar ik wil weten hoe hij aan zijn eind is gekomen, wat er gebeurd is. Als er mensen zijn die meer weten dan wil ik ze bij deze vanuit de grond van mijn hart vragen om met het verhaal naar buiten te komen. Die anonieme briefschrijver wellicht? Want wat het verhaal ook is, het gaat mij alleen maar om de waarheid. Niet om iemand aan te wijzen, te beschuldigen, een dader te vinden. Als het een misdrijf is of iets wat uit de hand is gelopen: er komt geen vervolging, het is verjaard. Het mag in vertrouwen, geen politie, geen media, geen ruchtbaarheid.

Maar als er iemand is die meer weet over de vermissing van mijn broer: spreek het uit alsjeblieft. Neem contact met mij op.

Toos Beentjes,                                                                     

Landsmeerderdijk 82. 1035 PX Amsterdam. 06-128967524