Nederlaag SVO tegen Dirkshorn

Met verzorgd voetbal zette Dirkshorn SV Oosterend zondag in eigen huis onder druk. Keeper Bremer kwam al vroeg een aantal keer succesvol in actie. Aan de andere kant was Oosterend gevaarlijk met een aantal counters. Het bleef lang 0-0 voor de rust maar toch gingen de groen-witte met een 0-1 achterstand aan de thee.

De tweede helft was nauwelijks aan de gang of het was al raak voor Dirkshorn. Een fout achterin werd afgestraft. Niet veel later maakte Hans Daalder zijn opwachting in de achterhoede voor ploeggenoot Stefan Riteco. Oosterend kwam beter in het spel en kon de bal langer in de ploeg houden. Dirkshorn ging meer offensief spelen, waardoor er ruimte kwam. Verschillende aanvallen leverde wat kansen op maar de bal bereikte het doel niet. Aan de andere kan moest keeper Bremer in actie komen, een hard schot kon hij knap redden maar niet onder controle krijgen. De bal kwam gelukkig voor de voeten van de Lars Fortuin en schoot simpel binnen. Gijs Eelman en Wesley Stroo werden nog binnen de lijnen gebracht. Oosterend haalde alles uit de kast om te proberen de eerste treffer te maken maar ze kwamen er niet doorheen. Er ontstond meer ruimte voor beide elftallen en Dirkshorn maakte hier het beste gebruik van, ze scoorde binnen vijf minuten twee treffers. Het was duidelijk dat de punten mee gingen naar het vaste land maar Oosterend ging wel op jacht naar de eretreffer. En dat lukte en kwam op naam van Dave Witte. Een strakke voorzet van Ben Daalder werd hard ingekopt en zo werd eindstrand 1-5.