Schoolplein nieuwe Skool nog niet klaar als kinderen arriveren

De kinderen van de basisscholen in Den Burg nemen woensdag 11 mei voor het eerst hun intrek in het nieuwe onderwijscentrum aan de Emmalaan in Den Burg.

Het zal de eerste tijd wennen zijn en naar verwachting ook improviseren. Groep 8 van De Fontein wordt de rest van het schooljaar gehuisvest in een ruimte op de tweede verdieping die tijdelijk als lokaal wordt ingericht en groep 8 van de Jozefschool wordt de rest van het schooljaar op slimme wijze ondergebracht in de aula naast het handvaardigheidslokaal. De Taalklas en de Plusklas komen tijdelijk in het gebouw van de OSG.

Volgens directeur Jan Bot van Stichting Kopwerk is het nieuwe onderwijscentrum ingericht op basis van de prognoses van de leerlingenaantallen voor de toekomst, maar past het dit schooljaar nog niet allemaal. Vanaf volgend schooljaar zijn de aantallen en de indeling van het nieuwe gebouw weer anders.

Het schoolplein rond de Skool is nog niet helemaal af als de kinderen vanaf 11 mei hun intrek nemen. Het groen dat op het plein moet komen, wordt in het najaar aangeplant en de berging voor het speelmateriaal is nog niet klaar, waardoor er tijdelijk een container voor de opslag bij het plein komt te staan. 


Het aanstaande schoolplein roept bij menig Texelse ouder de vraag op of het wel groot genoeg is. Volgens Bot is de omvang van het plein gebaseerd op de aantallen kinderen. Het is volgens hem wel begrijpelijk dat het plein klein kan overkomen, omdat de huidige locaties in Den Burg grote speelpleinen hebben. In de visie van de Skool kan er in de pauzes ook gebruik gemaakt gaan worden van de 'rijke omgeving' van de Skool om de kinderen te laten spelen. Het oog ligt daarvoor onder meer op de ijsbaan waar momenteel over de herinrichting wordt gesproken. Het is niet de bedoeling dat kinderen zelfstandig 'op excursie' gaan, maar onder leiding van de leerkrachten in de pauze mogelijk elders gaan spelen. Maandag 9 en dinsdag 10 mei wordt het nieuwe gebouw van binnen ingericht voordat de kinderen naar school komen.