Basisscholen Den Burg verlaten huidige plek

Een historisch moment voor Den Burg; de kinderen van de vijf basisscholen hebben vrijdag voor het laatst les gehad in de huidige schoolgebouwen in Den Burg.

Na de meivakantie gaan de kinderen van de Thijsseschool, de Jozefschool, de Kompasschool, Vrije School Stella Maris en De Fontein allemaal naar de Skool aan de Emmalaan. Woensdag 11 mei is daar de eerste schooldag voor de kinderen. 

Zij namen vrijdag op diverse manieren afscheid van de huidige gebouwen. Bij de Thijsseschool gebeurde dat met het luiden van de schoolbel (door oud-leerling Niek Welboren) waarna de schoolbel met hem meeging naar de voormalige school in Zuid-Eierland. De leerlingen zongen allemaal het lied van de Thijsseschool (inclusief een 'de Thijsseschool gaat nooit verloren') en kregen van Audrey van Kouwenhoven sleutelhangers die gemaakt zijn van hout van de school.

Bij De Fontein liepen de leerlingen allemaal - onder applaus van de ouders op het schoolplein - onder een ereboog voor de allerlaatste keer naar buiten. Nadat ook groep 8 buiten was, vloeiden bij een aantal kinderen de tranen. Op de Jozefschool werden op de laatste dag groepsfoto's gemaakt in de klassen, was er een goochelshow, waren er diverse activiteiten op het schoolplein en voor de hogere klassen werd in het centrum van Den Burg een vossenjacht gehouden. Op de Kompasschool en de Vrije School werd eveneens stilgestaan bij de laatste dag.

 

De schoolgebouwen aan de Keesomlaan, Beatrixlaan, Burdetstraat/Wilhelminalaan en de Gasthuisstraat staan de komende tijd vooralsnog leeg. Op de plek van de Thijsseschool komt het nieuwe cultuurcentrum (Thijssehuis), op de plek van de Vrije School komt op termijn het nieuwe groene, duurzame verpleeghuis (met 52 appartementen) en de locaties van De Fontein, de Kompasschool en de Jozefschool zijn in beeld voor woningbouw. Op korte termijn wordt vanuit de gemeente bekeken of het mogelijk is om de gebouwen te gebruiken voor huisvesting van vluchtelingen uit Oekraïne. Meer over de Skool op pagina 5.