KTF onder leiding van Simon Boerke tijdens het voorjaarsconcert in De Burght.
KTF onder leiding van Simon Boerke tijdens het voorjaarsconcert in De Burght. Foto: Gerard Timmerman

KTF maakt muzikale reis over de wereld

Van Braziliaanse Salsa tot Arabische nachten en van de Zwitserse bergen tot Hazes' "Zij gelooft in mij". Een muzikale reis rond de wereld, ten gehore gebracht door KTF, zaterdag tijdens het voorjaarsconcert in De Burght. 


Volop variatie op het repertoire van Koninklijk Texels Fanfarecorps, dat 130 jaar na de oprichting energiek en muzikaal naar voren trad. Onder leiding van dirigent Simon Boerke, vaste dirigent van Aurora vanaf 1 april 1988 en muziekdocent in Noord-Holland. Veel muzikale ervaring dus. Gevraagd naar wat hij als bijzonder ervaart aan KTF: "Met name de grote saamhorigheid en de grote mate van plezier in het het maken van muziek." 

Dat was duidelijk hoorbaar en zichtbaar. Diversiteit in leeftijden, in ervaring en in instrumenten. Van fluit en sopraansax en - bijzonder voor een fanfare- een fagot. 

Gespeeld werden stukken die al langere tijd op het repertoire staan, maar ook werken die recente waren ingestudeerd, waarbij zelfs sprake was van enige tijdsdruk. Ook stukken, zoals Largo, waarvan het arrangement door de dirigent zodanig was aangepast dat het uitvoerbaar was door dit orkest. Traditionele werken, maar ook eigentijds. Een medley van Eric Clapton, herkenbaar was ook "Zij gelooft in mij" van Hazes en Danny Vera's "Rollercoaster" in fanfare-uitvoering was ook bijzonder om te horen. Tijdens het concert bijzondere staaltjes van samenspel, afgewisseld door solo's, onder meer door sopraansax en fluit en de tuba's. Ook de dirigent liet van zich horen, door tijdens het opzwepende "Brasiliana" met een roffel met de sambabal te eindigen. Het concert had meer belangstelling verdiend, met als lastige bijkomstigheid dat de matig gevulde kerk de akoestiek geen goed deed en menig nuance in het spel verloren ging. Nieuwe leden zijn welkom.