Simon de Smidt en Wrazic Winder overhandigen een cheque aan Rianne Malschaert voor de Oekraïense kinderen op de hotelboot in Oudeschild.
Simon de Smidt en Wrazic Winder overhandigen een cheque aan Rianne Malschaert voor de Oekraïense kinderen op de hotelboot in Oudeschild. Foto: Jeroen van Hattum

Gift Steeksleuteltje 9 voor Oekraïense kinderen

Ze reden er zondag speciaal voor naar de hotelboot in de haven van Oudeschild. Solexrijders van solexvereniging Steeksleuteltje 9 die bezig waren met de Paasrit, togen naar de boot een bedrag van €500,- te schenken aan de Oekraïense kinderen die op de hotelboot verblijven. Het geld is bedoeld voor de Oekraïense vluchtelingen om voor de kinderen wat leuks te kunnen doen. 


Simon de Smidt, voorzitter van de solexvereniging, en Drazic Winder overhandigden namens Steeksleuteltje 9 een cheque aan Rianne Malschaert. Zij begeleidt onder meer namens de gemeente, De Bolder, Young 4 Ever en de sport activiteiten voor de kinderen op de hotelboot.


Marcel Winder, één van de solexrijders, had voor de Oekraïense kinderen een serie voetballen meegenomen die tegelijk met de overhandiging van de cheque werden uitgedeeld. Daar kwamen de nodige kinderen (al dan niet met de moeders) op af om meteen mee te kunnen gaan spelen. Rianne liet weten dat de mensen aan boord van de hotelboot blij waren met de gift van de solexrijders en hun betrokkenheid bij de vluchtelingen.