Afbeelding
Foto: KADO TEXEL
Longread

Vooravond van een spannend seizoen

Toerisme

“We staan aan de vooravond van een spannend seizoen wat mij betreft. De cijfers van KADO Texel laten zien dat we langzaam teruggaan naar de periode van voor corona. Hoe gaan de gasten reageren die twee jaar weg zijn geweest?”, stelt VVV-directeur Frank Spooren.

In 2019 bedroeg het marktaandeel na het eerste kwartaal van de Duitse gast 47 procent, gedurende de coronapandemie daalde dit naar 13,6 procent en inmiddels is dat weer gestegen naar 35,8 procent

Ieder kwartaal besteedt de Texelse Courant aandacht aan de cijfers en bevindingen van KADO Texel, het kennisplatform van VVV Texel, het Texels Ondernemers Platform (TOP) en TESO. Dit gebeurt op basis van onderzoek, statistieken en cijfers via verschillende bronnen, plus duiding.

“In de coronaperiode zagen we dat ‘de gast’ deels veranderde. Er kwam een groep met andere behoeften en verwachtingen dan we traditiegetrouw gewend waren. Er kwamen meer Nederlanders met een hbo of wo-opleiding en ook de inkomensklasse verdeling veranderde. Daar stond tege..