Immer moedig en hard werkend ZDH legt het af tegen Oudesluis

Het is ZDH zondag niet gelukt om de uitwedstrijd tegen Oudesluis te winnen. Hoewel de Zwaluwen hard werkten en ook best aardig speelden, waren de gastheren doortastender: 3-1.

Door nieuwe wijzigingen in de selectie moest coach Joop Rommets flink sleutelen aan zijn opstelling. Een verrassing was dat hij Tijs van Exel naast Tom Bijl in de spits zette. Twee fysiek sterke en balvaste spelers, die de middenvelders in staat moesten stellen om mee ten aanval te trekken.

In de openingsfase ging de strijd gelijk op en waren er aan beide kanten mogelijkheden. De beste waren voor Bijl en Jens Boogaard. Toch stond het na twintig minuten 1-0 voor Oudesluis. De spits wist de bal onder controle te krijgen en doelman Jelmer de Ruyter met een schot uit de draai te verrassen.

Binnen het half uur was het al 2-0. Uit een hoge voorzet belandde de bal bij de tweede paal bij de rechtshalf, die De Ruyter klopte met een volley in de korte hoek. Toen scheidsrechter Evenwel stevig ingrijpen van Guido Boogaard met een penalty bestrafte, leek de wedstrijd gespeeld. De Ruyter wenste echter niet mee te werken en bracht fraai redding. In de rust geloofde ZDH ondanks het teleurstellende seizoen in een ommekeer. Voor de winterstop stonden de Hoornders zelfs met 4-0 achter tegen Oudesluis en kwam de ploeg nog terug tot 4-2. En inderdaad scoorde ZDH binnen een kwartier. Na een vlotte aanval en een slim voorzetje van Guido Boogaard tikte Bijl de bal tussen de benen van de keeper door.

ZDH ging er vol voor, terwijl bij Oudesluis de twijfel toesloeg. Toch werd het 3-1. Willem Rommets moest bij een counter in het strafschopgebied aan de noodrem trekken. Dat betekende een nieuwe strafschop. Weer zat De Ruyter er goed bij, maar ditmaal was het een doelpunt. Dat bleek de nekslag. Hoewel de Zwaluwen voor elk meter bleven knokken, kwam er geen verandering meer in de score. Met Pasen speelt ZDH komende zaterdag thuis tegen Nieuwe Niedorp. Op tweede paasdag volgt een uitwedstrijd tegen Nieuwe Niedorp. Zo spelen de Zwaluwen toch een beetje Europees voetbal.