Stijn Arends, maker van het Texelse doelpunt.
Stijn Arends, maker van het Texelse doelpunt. Foto: Willem Sangers

Onnodig gelijkspel

Texel'94 heeft zondag op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld tegen VZV uit 't Veld, hekkensluiter in de vierde klasse.

Het was kort samengevat een draak van een wedstrijd waarbij VZV in feite een punt en Texel twee punten verloor. Met name in de eerste helft was het spel op het veld niet geweldig. Er zat geen strijd in het spel, er was geen belevening en passes op elkaar kwamen niet goed aan. Texel kwam ook nog op achterstand toen VZV na slecht uitverdedigen wist te scoren. Texel wist even later de stand wel gelijk te trekken, maar dat was meer geluk dan wijsheid. Een vrije schop van Stijn Arends werd volledig verkeerd beoordeeld en belandde onverwacht bij de doelman van VZV in het net, waardoor het 1-1 werd.

Na de rust zat Texel beter in het spel en kwam er ook meer beleving, maar het leidde niet tot nieuwe doelpunten. Jurijan Röpke was twee keer dichtbij een treffer, maar vond beide keren de doelman van 't Veld op zijn pad. Andersom wist Wisse Blom, keeper van Texel'94, ook een paar keer met goed keeperswerk het doel balvrij te houden. Niettemin resteerde achteraf bij Texel'94 een kater. VZV heeft momenteel vijf punten uit veertien wedstrijden en vier van de vijf punten in 't Veld zijn aan Texel te danken. Dat verloor aan het begin van het seizoen uit tegen 't Veld en nu was het thuis een gelijkspel. Op de ranglijst van de vierde klasse is Texel gezakt naar de zesde plaats met 21 punten uit veertien wedstrijden. De ploeg staat daarmee op een veilige plek in de middenmoot.

Texel'94 kwam in het begin van de eerste helft direct al goed weg toen een bal die duidelijk over doellijn was gegaan en nog weg werd geslagen door een Texelse verdediger volledig over het hoofd werd gezien door de leidsman van dienst. VZV kwam op een 1-0 voorsprong toen slecht uitverdedigen werd afgestraft. In de eerste helft was Texel'94 niet in staat om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat een schot van Texelse zijde enigzings gevaar opleverde.
De gelijkmaker kwam ook uit de lucht vallen. Een vrije schop die door iedereen en alles verkeerd werd beoordeeld belande zomaar in het net van VZV zodat beide teams met een gelijke stand konden gaan rusten.

De tweede helft was wel in Texels voordeel. De ploeg dicteerde de wedstrijd en VZV kon uit een counter wel gevaarlijk worden maar vond twee keer Texel'94 goalie Wisse Blom op zijn weg. Voor het VZV doel was meer gevaar. Twee keer werd Jurijan Röpke een doelpunt ontzegt door de goed keepende VZV doelwachter. VZV snakte naar het einde van de wedstrijd en was blij met het puntje, terwijl Texel'94 meer het gevoel had twee punten verloren te hebben. Op basis van de tweede helft was dat ook wel zo, maar de ploeg vergat in de eerste helft te voetballen en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd

Wat betreft de eilandcompetitie. De wedstrijd van sv de Koog tegen Flevo ging niet door en sv Oosterend verloor met 3-0 van Succes. Daarmee staat sv Oosterend nu acht punten achter op Texel'94 en bezet nu de negende plaats in de vierde klasse en heeft stuivertje gewisseld met sv de Koog.