V.l.n.r. Carmen van der Werf, Jan Nico van der Ploeg en Joop Rommets en 'fotograaf' Arnold Leijstra.
V.l.n.r. Carmen van der Werf, Jan Nico van der Ploeg en Joop Rommets en 'fotograaf' Arnold Leijstra. Foto: Eduard Dijker

Jubileumproefloop Roparun geslaagd

Het Texelse Roparunteam heeft zaterdag een geslaagde proefloop gehouden in voorbereiding op de Roparun die tijdens Pinksteren plaatsvindt. 


Omdat het de tiende keer is dat het team mee gaat doen waren ook oud-teamleden hiervoor uitgenodigd. Dat resulteerde in een extra team dat in De Waal het parcours opging. Zoals gebruikelijk had Sjaak Randsdorp weer een leuke route van 50 kilometer voorbereid die de deelnemers via natuurgebied Waalenburg in noordelijke richting bracht. Bij Waalenburg nam één van de begeleidende fietsers plaats in de bus zodat een loper mee kon fietsen om onderweg te wisselen, aangezien de volgauto daar niet mag komen.


Via het fietspad Ruigedijk en De Cocksdorp ging het naar Oost waarna Oosterend door het centrum werd gepasseerd. Na tenslotte nog een rondje 'Spang' kwamen de deelnemers weer terug op het startpunt bij teamlid Harry Blauw waar nog een aantal oud-deelnemers aansloot om gezellig bij te praten. Voor meerdere teamleden een leuke kennismaking met oudgedienden zoals bijvoorbeeld initiatiefnemer voor het de 'Texelrunners' Ron ten Hove, die aangaf het team nog altijd met grote aandacht te volgen. Het team bedankte invallers Carmen van der Werf, Joop Rommets en Daniel Bonne.