Afbeelding
Foto: Eigen foto

mr Natalie schrijft...

Afscheidscolumn

We leven in bizarre tijden. De ene ondernemer heeft te maken met personeelstekort, een ander overweegt al drie maanden om voorgoed te stoppen maar durft nog geen besluit te nemen. De ene werknemer is weer terug bij af omdat haar detacheringscontract is afgelopen, een andere overweegt een andere baan te zoeken in verband met de hoge benzineprijzen en de te lage reiskostenvergoeding. En tot slot waait er in het ene gezin een soort van snelle tornado in huis met te veel drukte, terwijl het bij iemand anders zo stil is dat de eenzaamheid voelbaar is. Tel daarbij op dat velen in deze tijd een mening ergens over hebben. En sommigen het delen van die mening belangrijker vinden dan de eenheid binnen de samenleving. Waardoor je als je goed durft te kijken verdeeldheid ziet in dorpen, steden en binnen families. Met deze afscheidscolumn wil ik alle trouwe lezers enorm bedanken en je tegelijkertijd een hart onder de riem steken.


Ondanks de voor velen uitdagende situaties zie ik mooie initiatieven spontaan ontstaan. Van een lichtjestocht voor vrede en saamhorigheid, tot de dochter die door corona boodschappen doet met haar moeder in Den Burg wat voor haar moeder als een echt uitje voelt, tot ondernemers die onderling strategie uitwisselen om te komen tot verkopen online. Maar ook de man op leeftijd die zich heeft aangemeld als schoonmaker, omdat hij wat wil blijven betekenen op het eiland. 


Mocht je ergens diep van binnen ook iets willen doen wat je nu nog niet doet, dan wil ik je uitnodigen deze lente de eerste stap te zetten. Ook als je van tevoren niet kan zien of dat je succes gaat brengen. Los van wat anderen om je heen van je vinden. We zitten wereldwijd in een heel grote verandering qua economie en samenleving. Niet alleen tussen wereldmachten zoals China en USA. Ook in ons eigen land. En hebben, juist nu, mensen nodig die moed hebben. Die op klein niveau de verandering durven te zijn en weer oprechte verbinding te durven brengen. Dat kan voor jou betekenen dat je wél een rollator accepteert, zodat je deze lente kan genieten van een rondje vanuit je huis richting de Texelse natuur. 


Voor nu het allerbelangrijkste. Het is precies deze maand drie jaar geleden dat we samen op reis mochten gaan via mijn columns in deze krant. Vanaf Pasen 2019 tot het paasfeest dit jaar. En speciaal voor jou heb ik mijn column elke keer met veel plezier geschreven. Een enkele keer vanaf een ziekbed. De overgrote keren gelukkig vanaf mijn heerlijke werkplek op het eiland. En vanuit het diepst van mijn hart wens ik je: heb het goed! 


Aloha, 


Natalie Sylvette


Naschrift redactie: De redactie bedankt Natalie voor haar inzet voor deze krant en wenst haar succes met andere, nieuwe uitdagingen.