Pandemie leidt tot goede samenwerking

Ze hopen het nooit meer mee te maken, maar de pandemie was de afgelopen twee jaar wel goed voor de samenwerking tussen TOP en de gemeente.

Burgemeester Michiel Uitdehaag, TOP-voorzitter René Jager en TOP-manager Michel Gregoire hadden woensdagavond tijdens de algemene ledenvergadering waarderende woorden voor de wijze waarop ze met elkaar konden samenwerken om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden.

Volgens de burgemeester was het fijn dat Texel een goed georganiseerde organisatie als TOP kent waardoor er goed met elkaar kon worden overlegd. TOP en de gemeente waren het niet altijd met elkaar eens, maar stonden wel doorlopend met elkaar in contact en dat was prettig volgens de burgemeester. 

De samenwerking had volgens Uitdehaag ook landelijk zijn impact. Zo volgde er onder meer een aanpassing van de steunpakketten voor ondernemers, nadat vanaf Texel de opmerkingen waren gekomen dat het niet handig was om de maand januari als maatgevend te pakken voor de hoogte van de steun. Dat is over het algemeen de maand met de minste inkomsten, omdat er dan relatief weinig gasten zijn.

TOP-voorzitter René Jager prees de ondernemers voor de wijze waarop ze oog hadden voor elkaar tijdens de lockdowns. Er werd bij elkaar geïnformeerd hoe het ermee ging en er heerste saamhorigheid met elkaar. Het was volgens hem ook een rare tijd omdat er tijdens de lockdowns bijna niemand was en vervolgens juist weer veel mensen als er weer meer kon. Hij kaartte ook aan dat het - nu alles weer versoepeld is - alweer bijna vergeten lijkt dat er een pandemie is geweest.