Henk Slikker en Marc Plomp bij de 'Kano's van Waalenburg'.
Henk Slikker en Marc Plomp bij de 'Kano's van Waalenburg'. Foto: Aangeleverd

Kanoroute door Waalenburg is 1 aprilgrap

Het klonk al wat vervreemdend en opmerkelijk: een kanoroute die vrijdagochtend door Texel Excursies in Waalenburg zou worden geopend.

Het bleek iets te mooi om waar te zijn, zeker op een vrijdag die samenviel met de datum 1 april. De hoop was dat veel mensen erin zouden tuinen en naar De Marel zouden komen, maar door het gure, natte weer kwamen er vrijdagochtend helaas weinig mensen naar het natuurcentrum om de officiële opening van de 'kanoroute in Waalenburg' bij te wonen. 


De enkelingen die vrijdagochtend weer en wind trotseerden om bij 'de opening' aanwezig te zijn, kregen in De Marel een kopje koffie met een 'kano', zij het dan wel een kano in koekvorm. Om de grap zo echt mogelijk te laten lijken, had Teambuilding Texel voor de gelegenheid  echter ook een paar echte kano’s bij De Marel neergelegd. De opmerkingen op social media waren vorige week echter niet van de lucht en erg leuk volgens Henk Slikker en Leonie Hoever van Texel Excursies. Op de websites van zowel de Texelse Courant, Texel dit Weekend als Texel Excursies kwamen veel reacties binnen. 


Veel mensen vonden de kanoroute een fantastisch idee, maar anderen waren verbolgen. 'Waarom wel kano’s en geen voetgangers in het gebied, die zijn toch ook niet gemotoriseerd?. Of: 'Het is toch geen waarheid, zo’n mooi vogelgebied verstoren?; 'Nog meer recreatie verstoring'; Is Waalenburg niet een rust en broedgebied voor vele vogels? 


Henk en Leonie: "Voor de vele mensen die straks met mooi weer toch zeker een tochtje met de kano door Waalenburg willen gaan maken: helaas, het is echt een 1 aprilgrap."