Oosterend mist verdiend punt

Oosterend heeft zondagmiddag thuis op eigen veld met 2-3 verloren van Vesdo uit Schagerbrug.

De groen-witten hadden graag revanche willen nemen, omdat de heenwedstrijd in Schagerbrug eerder dit seizoen werd verloren met 5-2. Dat liep echter toch anders. De eerste tien minuten ging het gelijk op, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Daarna kreeg Vesdo het spel beter in handen en liet de ploeg de bal makkelijk rond gaan. De Strenders gaven ruimte tot het middenveld, daarna zaten ze er bovenop. Dit leidde tot stevige, maar sportieve duels. In één van de duels op de achterlijn raakte Oosterend de bal als laatste en zo mocht Vesdo een corner nemen. Deze werd strak genomen door de boomlange middenvelder Tiebie Max die snoeihard via de onderkant van de lat 0-1 maakte.

Na deze treffer herpakte Oosterend zich en kwam de ploeg beter in de wedstrijd. De teruggekeerde Dave Witte kreeg de bal op de zestien en schoot snoeihard, maar miste net het doel. Pal voor rust onderschepte de hardwerkende Sander de Haan de bal op het middenveld en gaf een steekpass op Dave Witte die op links doorkwam. Hij nam de bal knap mee en schoot in de korte hoek raak waardoor het 1-1 was. In de 52ste minuut nam Glenn Visser met veel precisie een vrije trap, waardoor de vrijstaande De Haan alleen maar hoefde te knikken tegen de bal. De thuisploeg kwam daardoor op 2-1 voorsprong. Na deze treffer had Oosterend het betere van het spel en een verruiming van de voorsprong hing in de lucht. De ploeg kreeg een aantal kansen uit acties en vrije trappen, maar de bal ging echter niet in het doel.

In de zestigste minuut kwam Vesdo door een verdedigingsfout makkelijk voor het doel. De vrijstaande spits van Vesdo kon makkelijk uithalen en krulde de bal strak in de verre hoek achter de kansloze keeper Sander Bremer. Na deze gelijkmaker kende Oosterend een moeilijke fase. Een aantal spelers moest gewisseld worden en Vesdo voelde dat het sterker was. Ook de derde treffer van Vesdo werd ingeluid door de foutje in de verdediging van Oosterend. De zeer snelle rechtsbuiten kon langs de achterlijn richting doel dribbelen en legde de bal terug op een inkomende medespeler die makkelijk kon intikken. De laatste vijftien minuten waren spannend. Beide ploegen kregen kansen maar de beste kansen waren voor Oosterend. Schoten van Max van Benthum, Dave Witte, Myren Helleman en Glenn Visser misten power en richting. Alles werd gegeven maar de bal wilde er niet in, waardoor Oosterend een verdiend punt niet kon bijschrijven. Komende zondag gaat Oosterend op bezoek bij Succes in Hippolytushoef. Een sterke tegenstander die derde staat en de ambitie heeft om te promoveren. Coach Nico Kremer had meerdere afmeldingen, maar kon een beroep doen op spelers uit het tweede.