Nico Dros, hier in de boomgaard van broer Jaap.
Nico Dros, hier in de boomgaard van broer Jaap. Foto: March Heijnen

Lezing, schrijfcursus en voorlezen tijdens in bieb tijdens Boekenweek

De Boekenweek is vanwege corona met een maand verzet naar 9 tot en met 18 april. Gelukkig mogen er nu weer activiteiten georganiseerd worden in de bibliotheek waar iedereen van harte welkom bij is.  

Op dinsdag 12 april komt Nico Dros naar de bibliotheek om een lezing te houden over zijn boek ‘Willem die Madoc maakte’. In deze spannende en intellectueel uitdagende roman beschrijft Nico de middeleeuwen in geur en kleur. Het boek was genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de Belgische literaire prijs De Boon. Tijdens deze avond zorgt Jaap Dros voor de muziek. De lezing begint op 12 april om 20:30 uur. Entree €5,-. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken. De opbrengst van de lezing gaat naar Oekraïne.


Het thema van de Boekenweek is 'Eerste Liefde'. De schrijfworkshop ‘Ode aan de eerste liefde’ die op woensdag 13 april gehouden wordt in de bieb sluit daar mooi bij aan. Onder deskundige leiding van Femke Kegel worden de deelnemers voorzien van allerlei handige schrijftips. Zodat er verrassende verhalen op papier ontstaan. In de workshop wordt de inspiratie gehaald uit ons eigen leven met de liefde. Je hoeft er niet goed voor te kunnen schrijven. Aanvang op 13 april om 10:30 uur. Toegang €5,-. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl.


Ter gelegenheid van de Boekenweek wordt er op vrijdag 15 april een extra keer voorgelezen aan volwassenen. Onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers leest Els Wennekendonk toepasselijke verhalen over de ‘Eerste Liefde' voor. Luisteraars kunnen ook hun eigen boek of fragment over dit thema meenemen, waarvan een selectie voorgelezen kan worden. Liefhebbers mogen het ook zelf voorlezen. Aanvang 15 april om 10.30 uur. Toegang gratis en aanmelden is niet nodig.

Afbeelding