Devin Koorn scoort bij zijn debuut in het eerste van de zaalvoetballers.
Devin Koorn scoort bij zijn debuut in het eerste van de zaalvoetballers. Foto: Willem Sangers

Gelijkspel voor zaalvoetballers

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben zaterdagavond tegen hekkensluiter White Stones uit Egmond aan den Hoef onnodig een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Texel moest winnen van White Stones om afstand te nemen van de onderste twee plekken in de B-poule van de eredivisie en lag daarvoor op koers. In de eerste helft werd nog niet gescoord, maar in de tweede helft opende Yorgo Helleman de score voor Texel. Devin Koorn, die zijn debuut maakte bij het team, scoorde de 2-0. Texel leek daarmee zeker te zijn van een overwinning, maar gaf de voorsprong in de laatste drie minuten alsnog uit handen. Het werd eerst 2-1 nadat de ploeg niet goed oplette en vervolgens wist White Stones uit een corner ook nog de gelijkmaker binnen te tikken. Dat deed zeer volgens coach Martijn de Veij, vooral omdat Texel tijdens de wedstrijd diverse kansen niet had weten te verzilveren. De ploeg moest het doen zonder spelers als Lesley Koning, Patryk Nieboer, Rinus Wesselman en Jesper List, maar kende versterking van invallers als Devin Koorn, Djen van der Struis en Ids Grisnigt die elan in de ploeg brachten. Texel blijft door het gelijkspel op de eennalaatste plaats in de B-poule van de eredivisie staan. Die plek betekent rechtstreekse degradatie naar de eerste divisie. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan voor Texel om hoger in de B-poule te eindigen.