Spannende pot eindigt in 1-1

SV De Koog en Texel’94 hebben zondag tijdens de derby op het veld van De Koog aan de Boodtlaan de punten eerlijk verdeeld, het werd 1-1. Doordat het publiek in groten getale aanwezig was, soms twee rijen dik, heerste er een gezellige sfeer.

Derby’s zijn altijd wedstrijden op zich. Vooraf werd Texel’94 als favoriet bestempeld. De ploeg kent een sterke reeks en is bezig aan een opmars op de ranglijst. De Koog daarentegen kan elk punt momenteel goed gebruiken.

De spanning bij De Koog om niet te verliezen was in de eerste minuten van de gezichten af te lezen. Texel’94 was scherper, liet goed voetbal zien en creëerde al snel de eerste kansen. Al in de vierde minuut lukte het Sil Wit om een aanval over meerdere schijven in een doelpunt om te zetten. Door een goede loopactie kwam Wit vrij voor het doel en met een droge knal in de linkerhoek tekende hij voor de 0-1.

In de sterke openingsfase vergat Texel’94 zichzelf te belonen. Er ontbrak scherpte in de afronding om de stand direct verder te vergroten. Pas na een kwartier kroop De Koog uit zijn schulp. Beide ploegen vochten voor elke bal. De wedstrijd werd, zoals dat past bij een derby, fysieker. De scheids had zijn handen vol aan de duels op het middenveld. Een schot van Texelspeler Jurijan Röpke miste richting en aan de andere kant voorkwam Texelkeeper Wisse Blom door snel uit te komen dat Koogspeler Jesse Wonder scoorde. In de veertigste minuut ontsnapte Cor Bijpost, herintreder bij De Koog, aan de rechterkant van het veld aan drie Texelverdedigers. Zijn terugtrekbal vanaf de achterlijn belandde bij de geheel vrijstaande Wonder, die de bal in de korte hoek schoot en voor de gelijkmakende 1-1 tekende.

In de tweede helft was er van echt goed voetbal van beide kanten geen sprake. Op het hobbelige veld van De Koog werd gevochten om niet te verliezen. Desondanks hadden zowel Texel’94 als De Koog nog voldoende kansen op de tweede treffer. Achtereenvolgens Danilo Griffioen en Sil Wit wisten namens Texel vanuit kansrijke positie niet te scoren. Aan de andere kant misten kopballen van Daan Eelman en Steffan Vlaming het doel op een haar na.

Koger Lucas Ipenburg had zich onsterfelijk kunnen maken door twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd een vrije kopkans om te zetten in een doelpunt. Zijn kopbal miste net de juiste richting en belandde in het zijnet. Na stipt 90 minuten floot de streng leidende scheidsrechter Abdullah Oughris voor het einde. Beide ploegen leken te berusten in een eerlijke verdeling van de punten. Daar waar de wedstrijd af en toe hard was, stonden de ploegen na afloop echter weer gebroederlijk door elkaar.