Boogaard en Eelman winnen kampioenschap klaverjassen

Erik Boogaard en Ronald Eelman zijn de nieuwe Texelse kampioenen klaverjassen. In de laatste speelronde kwam de eerste plaats niet meer in gevaar. Jos Veeger en Kees Vinke haalden de hoogste score in deze speelronde.


Boogaard en Eelman hadden zich uitstekend voorbereid voor deze laatste ronde. De heren hadden (onder hun kleding) al T-shirt aangetrokken met de opdruk “Texels kampioen klaverjassen”. Dat was bij de start misschien wel wat voorbarig want een voorsprong van 865 punten is zeker nog geen garantie dat de titel zou worden binnengehaald. Maar Boogaard en Eelman maakten het waar. Weliswaar niet met een echte topscore, maar de behaalde 6404 punten waren ruimschoots voldoende voor het vasthouden van de eerste plaats. Genoeg voor de rondewinst was het niet, zij werden “slechts” vijfde. Boogaard en Eelman waren dit jaar het meest regelmatige koppel, dus het kampioenschap was verdiend. De gemiddelde score was 6952 punten en dat is fraai.

De rondewinst ging naar het gelegenheidsduo Jos Veeger/Cees Vinke (laatstgenoemde verving Muus Smit). Zij haalden 7528 punten. De score kwam met grote regelmaat tot stand; tussen de 1700 en de 2060 punten. Het leverde Veeger/Smit de avondwinst en een nooit meer verwachte derde plaats op in het algemeen klassement. Hetty Westerink en Rosa Harbers haalden de tweede plaats binnen met 7049 punten. De dames leken met scores van 2231, 1806 en 1819 punten regelrecht op weg naar een sensatie, maar in de slotronde bleven ze steken op 1193 punten. Het leverde de dames nog twee plaatsen winst op in het eindklassement: van acht naar zes. Jaap en Piet van der Slikke pakten de derde plaats met 6697 punten. Winst in het klassement leverde dat niet meer op, zij blijven negende. De vierde plaats was voor Co Koomen en Gerard Witte met 6414 punten.


In het algemeen klassement werden Fenny Caspers en Gerda Veeger tweede, met een achterstand van 979 punten en Muus Smit en Jos Veeger derde met 1253 punten achterstand.