Jaap Vlaming


Een opvallend afscheid afgelopen dinsdag tijdens de speciale raadsvergadering (zie hierboven). Rikus Kieft (GroenLinks) greep het moment aan om afscheid te nemen van Jaap Vlaming die al op 21 oktober 2020 afscheid nam. Van een officieel afscheid is het door de coronasituatie nog steeds niet gekomen. 

Jaap sprak destijds: voor de raad en voor mijn opvolger (Remko van de Belt). Voor goede honing heb je werkers nodig. Maar nog belangrijker zijn de bloemenvelden die nectar geven. Laat Texel bloeien als een bloemenzee."

In dat licht zegde Rikus Kieft de aanwezige oud-wethouder een dichtbundel toe, die wel besteld is maar nog niet binnen was op het moment van de toespraak. 

De coalitie VVD, Texels Belang, GroenLinks viel in september 2020, een maand later stapte wethouder Jaap Vlaming zelf op. 

De toespraak van Rikus Kieft was de laatste in een lange reeks van toespraken. Bij ieder raadslid dat afscheid nam, volgde een woordje van de burgemeester, een partijgenoot en een woordje van het scheidende raadslid zelf.