Klapper kaarters Stoelinga en Veeger

Jos Veeger en Theo Stoelinga haalden flink uit in de veertiende speelronde van de klaverjascompetitie. John Vlaming en Eric Jan Geus gaven weinig toe en behouden een ruime voorsprong in het algemeen klassement. 


Veeger en Stoelinga waren na het eerste spelletje van 1270 punten helemaal niet blij. Maar daarna begon het flink te lopen bij de heren, met twee potjes van 2209 en 2241 punten. Het slotakkoord van 1717 was ruim voldoende voor de rondewinst. Zij haalden 7437 punten en pakken weer een plaatsje winst in het algemeen klassement. Zij staan nu achtste. Bart Weijdt en Fenny Caspers deden goede zaken in de strijd om de derde plaats door tweede te worden. Ook zij leken met twee spelletjes boven de 1700 en één pot van 2011 goed op weg naar een hoge score. Het laatste spelletje liet het geluk hen in de steek en werden slechts 1355 punten gehaald. Zij haalden 6874 punten en blijven vierde in het klassement. Tiny Zwaneveld en Piet Moree deden het met 6699 punten prima, maar zij zien wel Weijdt en Caspers tot slechts 18 punten naderen. Zij staan dus nog steeds derde. John Vlaming en Eric Jan Geus haalden een solide vierde plaats met 6584 punten. Daarmee werd de voorsprong op de nummers twee zelfs wat uitgebreid. Hans Westdorp en Meijert Laan pakten de vijfde plaats met 6438 punten. Het gemiddelde was met 6201 punten aan de lage kant. Er werden 21 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement houden John Vlaming en Eric Jan Geus de leiding, nu met 1428 punten voorsprong op Lieuwe van der Veen en Carlo Bos. De strijd om de derde plaats blijft spannend. Tiny Zwaneveld en Piet Moree staan derde op 3071 punten, Bart Weijdt en Fenny Caspers staan vierde op 3089 punten. Frans Bos en George Eelman handhaven zich op vijf, het wordt met 4546 punten achterstand lastig voor hen om zich nog te mengen om de strijd voor de derde plaats.