Texels Welzijn organiseert toekomstverkenning ‘Ouder worden op Texel’.
Texels Welzijn organiseert toekomstverkenning ‘Ouder worden op Texel’.

Over ouder worden

Texels Welzijn houdt donderdag 14 april vanaf 19:30 uur een “Café sociaal” in de Buureton over de toekomst van ouder worden op Texel. Zorg, huisvesting en kwaliteit zijn de thema’s die op deze inspiratieavond de revue zullen passeren.

De veroudering van de inwoners van Texel ligt ver boven het landelijk gemiddelde. Nu is ongeveer 11% van de Texelaars ouder dan 75 jaar. In 2040 is dat naar verwachting ongeveer 19%. Bijna 1 op de 5 Texelaars is dan dus ouder dan 75.

De vraag voor welke opgaven en kansen we komen te staan, is dus een belangrijke en interessante vraag die Texels Welzijn hoog op de agenda heeft staan.

Oudere Texelaars willen mogelijk anders gaan wonen. De vraag is dan hoe dat kan met de bestaande woning-schaarste. Maar het geeft ook kansen voor vrijkomen van grotere gezinswoningen, zodat er meer doorstroom in de woningmarkt is.

Ook spelen vragen als: Aan welke aanvullende voorzieningen is behoefte? Wat kunnen ouderen, met al hun ervaring en kwaliteiten, voor anderen betekenen? Hoe komen we aan de juiste, gekwalificeerde mensen om ouderen te ondersteunen?

Genoeg om over te praten en over na te denken tijdens de inspiratieavond in het “Café sociaal”. Stichting Welzijn heeft een aantal mensen bereid gevonden om in korte inleidingen hun visie te geven op de vraagstukken die voor ons liggen. Sprekers zijn Tom Schoen van de Nederlandse Patiëntenfederatie, Albert Hoven van de dorpscommissie Oosterend, Katrijn van der Vlerk van Omring-Texel en Remko van de Belt, wethouder.

Het programma voor de avond en meer informatie zijn te vinden op: https://www.texelswelzijn.nl/cafe-sociaal/toekomst-ouderenzorg/ Telefonische opgave is ook mogelijk via Stichting Welzijn (0222)312696.