Afbeelding
Foto: Eigenaar

De kant langs

Inhaalrace


We mogen weer vol gas! Nu de maatregelen overboord zijn loopt onze sociale agenda snel vol. Verjaardagje hier, evenementje daar, een personeelsfeestje, met vrienden uit eten, naar de film en wat al niet meer.


We rennen van hot naar her. Letterlijk, zondag nog de Zestig van Texel. Met z’n allen hardlopend het eiland rond. Eindelijk mogen we weer. Een paar weken geleden de Halve van De Waal en een week eerder de Snertloop in de Slufter. Wat staat er volgend weekend op het programma?


Geen tijd te verliezen. Snel gratis koffie drinken op de boot, straks kan het niet meer. En een tochtje maken met de TX44. Zeehonden kijken, met aan boord live muziek van Jaap Dros. Meteen even langs de werkhaven, naar het grote hotelschip. Kijken of de vluchtelingen er al zijn. Wel even een cursus Oekraïens volgen, anders wordt dat ouwehoerpraatje niks.


“Wat doen we zaterdagavond?”, vraagt de app van de Biernomaden. Hoog tijd voor de vriendenclub om eindelijk weer eens te stappen. Keus in overvloed. Naar het optreden van Gone to the Beach in De Kuip, Random in Het Cafeetje of naar Steely Dan in De Compagnie? Allemaal even leuk, we staan voor een dilemma.


Morgen geen tijd om uit te slapen. We pakken een excursie. Maar welke? Het aanbod is overweldigend: een rondleiding door de wijngaard of bierbrouwerij, een wandeling door het voedselbos, met de Waddengids op pad, een lammetjestocht, op vogelsafari, kerktorens beklimmen, een kijkje op de vuurtoren of toch weer naar de zeehondjes.


Het is allemaal niet wat ik zoek. Er ontbreekt een excursie: een rondleiding door het park. Dan maar zelf organiseren. Een middagje in en rond de Wezentuin. Een rondleiding door het Polderhuis met een kijkje bij de krant, klimmen in de nieuw speeltuin, een kijkje bij aanwonenden, optreden in Het Glazen Paleis, speurtocht naar de verborgen tunnels onder het park en na afloop evalueren op het terras met koffie en gebak.


Na zo’n enerverend ochtendje moet je even afkoelen. Molenkoog is nog niet open. Een beetje bikkel duikt tegenwoordig in zee, zomer en winter. Het water is nog aan de frisse kant, snel koppie onder en dan d’r weer uit. Aan het eind van de middag komen we tot rust tijdens een workshop mindfulness. ’s Avonds kunnen we nog net de uitvoering van fanfare DEK meepakken.


Was ik toch bijna vergeten een berichtje te posten op Instagram. We moeten onze volgers wel op de hoogte houden van al die bezigheden. Daarmee zijn we onze creatieve energie nog niet kwijt. Hup achter de computer om bij Artex een cursus portrettekenen, buitenfotografie, theater, viool of dansexpressie te boeken.


Voor een snuifje cultuur nog even langs bij een expositie. Het aanbod is overweldigend. Ik twijfel tussen Het Posthuys, De Kunst, Vischwijven in Het boetje van Klemat of de Kunsthal van ZOUT. Is de Kunstroute van Texel Cultuureiland al gestart? En hoe zit het met Klifhanger?


Na twee jaar bingewatchen en thuis rondhangen is er nu geen tijd te verliezen. Op pad! Maar wacht even. Wat voel ik nou? Mijn neus begint te lopen. En wat een naar hoestje! Het zal toch niet waar zijn? Jawel hoor. “De uitslag van de test is positief. Dat betekent dat u corona heeft”, zegt mijn testuitslag. Een weekje huisarrest dus. De voet maar weer van het gaspedaal. 


Gerard