Dorcas verhuist van Abbewaal naar ander pand aan Maricoweg

De kringloopwinkel van Dorcas gaat verhuizen van de Abbewaal in Den Burg naar een pand aan de Maricoweg waar Van der Vis heeft gezeten.

Dorcas verwacht vanaf 1 juli aan de Maricoweg in bedrijf te zijn. De ruimte aan de Abbewaal is sinds afgelopen zaterdag gesloten. De komende tijd wordt gebruikt om de nieuwe ruimte aan de Maricoweg te verbouwen en op te knappen. Ook moeten de spullen van de Abbewaal naar de Maricoweg worden verhuisd.

Dorcas vestigde zich ongeveer anderhalf jaar geleden aan de Abbewaal en werd een jaar geleden opeens ongewild speelbal in een al langer spelend conflict tussen de pandeigenaar en zijn buurman. De gemeente oordeelde vervolgens dat er in het bedrijfspand aan de Abbewaal geen kringloopwinkel kon zitten.

Volgens de organisatie is in de praktijk inmiddels gebleken dat de winkel aan de Abbewaal ook uit zijn jasje is gegroeid, waardoor er een grotere ruimte nodig was. De nieuwe locatie heeft een oppervlakte van 1200 vierkante meter (gelijkvloers) en dat is de helft meer dan de oude locatie. De organisatie, die inkomsten beschikbaar stelt voor goede doelen en draait op vrijwilligers, krijgt aan de Maricoweg opslagruimte en dat was op de oude locatie niet voorhanden. "Dat betekende dat we alles dat binnenkwam meteen in de winkel moesten hebben. We moesten ook te vaak nee zeggen tegen mooie meubels en andere grote goederen omdat er eenvoudig geen plek voor was.” Zodra de opslagruimte aan de Maricoweg is geregeld, kunnen er volgens Dorcas weer goederen ingebracht worden. Daar is ook parkeerruimte aanwezig.